ma.AlcoruGuru.ru

Како да се исчисти пијалак калиумперманганат

содржина

Чистење пијалак калиумперманганат

Очистување на вотка од фузелово масла и нечистотии е голем предизвик со кои се соочува секој Vinokurov, кој сака да се готви вкусна и висок квалитет на алкохолни производи, а не сомнителни содржат алкохол течност во состојба кога се користи за да предизвика сериозна штета на здравјето на луѓето. Еден од најпознатите начини е да се исчисти пијалак калиумперманганат.

Пред Осврнувајќи се на пракса, тоа треба да се напомене дека на метод на чистење дестилати калиум перманганат има поддржувачи и противници. И покрај тоа двосмисленост, овој метод за чистење се користи во нашата земја е многу популарен.

хемиски референца

Калиум перманганат или со користење на хемиски терминологија, калиум перманганат е KMnO формула. Однадвор, тоа е малку кристали темна сенка. Кога се раствора во вода конвенционалните калиум перманганат дамка веднаш во неговата карактеристична заситени бои магента.

На неговото јадро, калиум перманганат е моќно средство за оксидација. Со други зборови, по пат на реакција со многу супстанции калиум перманганат реагира, што резултира во талогот. Тоа е на овој имот и изградена неговата употреба на калиум перманганат за третман на светлина во вашиот дом. По усвојувањето на соодветна реакција останува за нас да се спроведе вообичаените филтрација и прочистена алкохолен пијалок на загадувачи.

Како можам да се исчисти?Без разлика на кој начин ке го одберете за производство на чиста, со цел да се добие добар крајниот резултат треба да се придржуваат строго на пропорции и правилна секвенца на акции.

калиум перманганат

1. Разредете пијалак чиста вода. Ние треба да пијат алкохол со 40-42 степени.

2. Истурете разредена пијалак во чиста стаклена тегла, додадете потребните количина на калиум перманганат и внимателно се меша.3 литри дестилат, ние треба 4-6 степени на калиум перманганат.

3. По мешање капакот на резервоарот со затворање occludes понатаму постојано vortexed и се става во темна соба за багаж за 8-11 дена.

4. По овој период, пијалак ќе биде значително полесен. На дното на садот ќе се одржи голем број на типични талог. Имајте на ум, на седимент ќе изгледа страшно. Сепак, по процесот на филтрирање, нема да има трага од него.

5. Нацртај филтрирање. За таа цел, погодна како инка со памук рампа, и дома филтер за вода.

Треба да се запомни дека калиум перманганат не е во состојба да се отстранат од дома-запарвам сето штетни материи и нечистотии. По толку чиста дестилат јас силно препорачуваме да се ре дестилација. По својот последен производ ќе биде подготвен за употреба.

постои мислење

Меѓу практичарите дестилаторите најде гледна точка дека обидот да се расчисти светлина на калиум перманганат - е застарена, крајно неефикасни, па дури и бескорисни метод. Оваа позиција е мотивиран како што следува.

Калиум перманганат реагира не само со фузелово масла, но, исто така, директно со етанол. На резултат од оваа интеракција е формирање на ацеталдехид и оцетна киселина. Овие супстанции не додадете пијалак корист.

Секако, паралелно калиум перманганат оксидира и линкови на некои од најпознатите загадувачи и за трети лица агенти, кои сакаме да бидат изолирани од дестилатот.

Јас немам хемиски формирање да се земе една од горенаведените позиции и да ги изразат целосно надлежните мислење. Сепак, практиката samogonokureniya лични Јас се користат и други методи за чистење пијалак. Особено, со користење на млеко или јаглен.

Одат и да купат најдобрите светлина

Ги споделите вашите сопствени искуства во коментари. Тоа ќе биде корисно за сите читатели на овој портал.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Исчисти светлина калиум перманганат едноставен метод наИсчисти светлина калиум перманганат едноставен метод на
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Чистење на пијалак бикарбонаЧистење на пијалак бикарбона
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Стави Брага и да се направи светлинаСтави Брага и да се направи светлина
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?
Чистење светлина сода бикарбона. Предности и штетиЧистење светлина сода бикарбона. Предности и штети
» » Како да се исчисти пијалак калиумперманганат