ma.AlcoruGuru.ru

Чистење светлина

чистење светлина

Секое пијалак е потребно чистење, бидејќи во прилог на вода и алкохол, содржи голем број на туѓи материи (фузелово масла) не се погодни за подобрување на здравјето и се влоши квалитетот на пијалок. Отстрани пијалак добиен од несаканите вкус и мирис, да ја достигне својата "Кристал" може да биде под целосна чистење чистота, која вклучува неколку чекори: хемиско чистење, посебно (фракционо) дестилација, филтрација.За чистење на пијалак треба да се преземат по првиот дестилација на собна температура, бидејќи алкохолот vysokogradusny многу сакаат дел со нечистотии, и при покачени температури, некои супстанции не се заробени. Кога хемиско чистење на првиот пијалак третира со раствор на калиум перманганат (калиум перманганат). Во 1 литар дестилирана алкохол изведува 2 g калиум перманганат, претходно растворени во 50 ml дестилирана вода. Решението беше влегоа во пијалак, темелно се меша и се остава да врнежите и појаснување за 8-10 часа. Кога торта беше валани целосно и светлина, појасни, тоа мора да се филтрира низ густа ткаенина.

Видео: 💥💯🔝💥 Чистење светлина 👍. Една нова метода. Светлина без мирис. Како да направите водка. Bunsen & Бихнер

На следниве чекори за прочистување - фракционо дестилација - vysokogradusny пијалак препорачливо за да се разреди со вода за да нормална тврдина вотка истури во alembic и топлина на високата стапка до 60 ° С, а потоа, намалување на стапката на греење, полека доведена до рефлукс температура која е во опсег од 82-84,5 ° C. Првиот дел, кој е објавен на почетокот на возење на, 3-10% од оригиналот волумен. Таа содржи мешавина низок вриење и е погодна само за технички цели.Вториот чекор на дестилација се спроведува на зголемување на стапката на греење. Дестилација треба да се врши на температура од 96-97 ° C, по што во вториот дел е пуштен на слобода, која веќе може да се користи за правење пијалак пијалок врз квалитативни. Обемот на овој дел изнесува 40-42% од оригиналот волумен. Тоа се истури во друг сад за завршната фаза.

Во завршна фаза во производството на светлина е филтрирање. Најчестиот метод вклучува полагање на светлина преку активен јаглен. Дрво, од кои го направија јаглен влијае на својствата на финалниот производ, се смета за најдобар дрво Алдер или бреза.

Јаглен е подготвена како што следува: Сушен Алдер или бреза мали Поленц здипли во железо и железо тенџере покриени со капак и се чуваат на висока топлина во пожар или во печка на околу 2 часа за да заврши Burnout. Јагленот е потоа, без да го отстраните од котел, и без отворање на капакот, кул. Како резултат на јаглен се чуваат во затворен сад и се користи за прочистување на вотка во производството на филтри.

За чистење пијалак кршен јаглен толчник (но не премногу мал) и просејува да се ослободи од прашина. Јаглен е ставен на стапката на пијалак на 50 g на 1 литар пијалок. Во рок од три недели од светлина инсистираат на јаглен, тресење повремено еднаш до три пати на ден. Потоа, две недели пијалак мора да биде на одмор, а потоа се филтрира преку ленено платно и филтер-хартија.

Видео: Чистење на пијалак филтер бариера (Чистење на филтерот на светлина вода)

Тоа може да се ограничи само со филтрација преку активен јаглен, кој се продава во аптеките. За таа цел, стаклена инка се става тенок слој од памук, покриени со газа, се ставаат на активиран јаглерод слој од стапка од 50 g на 1 литар дестилирана алкохол, врвот обложени со уште еден слој на газа и се филтрира пијалак.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Исчисти светлина калиум перманганат едноставен метод наИсчисти светлина калиум перманганат едноставен метод на
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Чистење на пијалак бикарбонаЧистење на пијалак бикарбона
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Подобрување на пијалак редистилиранПодобрување на пијалак редистилиран
Чистење светлинаЧистење светлина
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Чистење светлина 'ржан лебЧистење светлина 'ржан леб
» » Чистење светлина