ma.AlcoruGuru.ru

Подобрување на пијалак редистилиран

Видео: светлина. А втората фракциона дестилација со селекцијата на глави и опашки

двојна светлина рецепт

Видео: двојна дестилација светлина Дел 3

Повторено дестилација пијалак партија ги отстранува нечистотиите, подобрување на квалитетот на соодветна техника. Кај луѓето, финалниот производ се нарекува "двојно светлина." Треба да поминат 2-3 часа подолго, но на крајот се кристално јасни, лесна дестилат без мирис.Секундарен подложни на било која се протега на пијалак, независно од храна. Рецепт на миење и избраната технологија дестилација (светлина) не се менуваат. Облагородуваат можете дури и да пијат соборениот многу порано.

Технологија за производство на двојно пијалак

1. разредување со вода. Пред двојна дестилација мери тврдина се утврди износот на чист алкохол, како што се 1 литар на 40% содржани 400 мл чист алкохол (ова е неопходно за избор на фракции во третата фаза), тогаш пијалак е разреден со студена вода до 20%. Дестилирани посилна течна опасна, бидејќи на висока концентрација на алкохол пареа може да предизвика пожар сварено апарат. Исто така има силен пијалак многу силна молекуларна врска со фузелово масла, што резултира со повторно дестилација не ќе им даде саканиот ефект.2. Чистење. Шеќер и житни пијалак (во некои случаи) понатаму прочистена јаглен, калиум перманганат или други средства. Овошје дестилати обично не е чист, за да остане светлина мирис суровина.

Кога е избрана на калиум перманганат, а потоа три-литарски тегла за 40% разредена пијалак 3 грама прав во 300 ml топла вода, се прелива како резултат на решение во пијалак, се меша добро и оставете да отстои 15-20 минути. Потоа додадете една лажица сол и сода бикарбона. По 2 Часа вирус смесата низ памучна газа филтер.

3. дестилација. Практично не се разликува од првото дестилација, но важно е да се издвојат во фракции:. "Телото" на "глава", "опашка" и Првиот излез од 8-12% од износот на чист алкохол (утврдени во првата фаза) не можат да пијат е штетно дел наречен "глава", има непријатен мирис.

Следните 80% - тоа е двојна вотка, кои ни се потребни, и. Тоа се собираат како тврдина во авион паѓа до 45-40%. Последниот дел - на "опашки" може да се користи за зголемување на тврдината од следниот каша, да се вози колона дестилација (за да биде чист алкохол), или едноставно отфрлени.

како да се направи двоен пијалак
Фракции по дестилација

По вториот дестилација пијалак 60-70% не е добиен бара понатамошно прочистување. Останува само да се разредува до смиреноста пиење тврдина (40-45%).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пијалак на пиво на едноставен рецептПијалак на пиво на едноставен рецепт
Мед-приготвува на температура пиво за производство на шеќер и безМед-приготвува на температура пиво за производство на шеќер и без
Вториот дестилација на светлина - на рецепт и технологијаВториот дестилација на светлина - на рецепт и технологија
Зошто треба втор дестилација на светлина и како да го потрошите?Зошто треба втор дестилација на светлина и како да го потрошите?
Вториот дестилација на домашна пијалакВториот дестилација на домашна пијалак
Правилната дестилација температура кашаПравилната дестилација температура каша
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Пијалак на домашно вино. Дестилација домаПијалак на домашно вино. Дестилација дома
Што е фракциона дестилација?Што е фракциона дестилација?
Светлина рецепт на медСветлина рецепт на мед
» » Подобрување на пијалак редистилиран