ma.AlcoruGuru.ru

Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбона

Видео: Чистење на пијалак бикарбона

бикарбона во светлина

Видео: Сода Сода

Да се ​​подобри квалитетот на дестилатот bootleggers користење на сите расположливи методи за прочистување на штетни примеси. Најпопуларниот се бикарбона и калиум перманганат. Со право на пристап, тоа го прави смисла да се користи овие супстанции. Ние гледаме на тоа како чист пијалак бикарбона (сам или заедно со калиум перманганат и алкали) дека секој може да се повторува процесот.

Помалите тврдина вотка, подобро е да се чисти. Затоа, ние препорачуваме прво да се разредува пијалок до посакуваната тврдина (40 степени), а потоа да се исчистат.

Технологија чистење бикарбона:

1. стапка Сода од 10 грама по 1 литар дестилирана алкохол да се раствораат во приближно иста количина на вода за да се произведе концентриран раствор. На пример, 10 литри за прочистување на вотка треба 100 грама сода и 100 мл вода.

2. Истурете сода раствор за производство.

3. Затворете ја теглата, се тресат и.4. Кисна за 30-40 минути.

5. Уште еднаш, се тресат, стави тегла во темно место за 12-14 часа.

6. Потрошувачка на пијалак од талог и се филтрира низ памучна волна или јаглен.

Видео: Чистење на пијалак бикарбона и јаглен. дел 3

сода за чистење, калиум перманганат и алкалиКомбинираната метод е добро докажани. Калиум перманганат отстранува фузелово масло, сода бикарбона - Оцетна киселина, алкално (каустична сода) - други загадувачи. Со право на пристап, овие три супстанции не се мешаат едни со други. Како резултат на тоа, сите третман е потребно помалку време, квалитетот е добивање на подобро, и пијалак непријатен мирис исчезнува. Ако не алкално, ние може да се ограничи на сода бикарбона и калиум перманганат.

Секвенцата на постапки:

1. Растворете калиум перманганат во чаша вода по стапка од 1,5 грама по 1 литар дестилирана алкохол.

2. Направете сода решение во согласност со став 1 од претходниот метод.

3. Истурете во вотка раствор на сода бикарбона, промешајте, додадете калиум перманганат.

4. Кисна за 20-30 минути.

5. разредена алкално со вода во еднакви пропорции на алкално стапка од 2 грама на 1 литар дестилирана алкохол. Важно е да се прелива луга, наместо да го додавање на вода.

6. Затворете го капакот и го стави на пијалак во темно место за 12-14 часа (до седиментот на дното на садот).

7. Филтер пијалокот преку памук или јаглен.

Предупредување! По чистење ве советуваме да се направи втората дестилирани светлина. Ова е точно во случај на употреба на калиум перманганат, која по пат на реакција со етанол доделува голем број на штетни материи (калиум хидроксид, манган оксид и др.). Пијат пијалак без остатоците од дестилација со сода и манган распаѓање производи небезбедно.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Што е дестилација на светлина?Што е дестилација на светлина?
Подобрување на пијалак редистилиранПодобрување на пијалак редистилиран
Најдобрите светлина Чистење домаНајдобрите светлина Чистење дома
Чистење на пијалак бикарбона: ОпределувањеЧистење на пијалак бикарбона: Определување
Најдобрите начини за производство на чистаНајдобрите начини за производство на чиста
Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?
Чистење на пијалак бикарбона - постапка која вреди да се запознаат едни со bootleggersЧистење на пијалак бикарбона - постапка која вреди да се запознаат едни со bootleggers
» » Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбона