ma.AlcoruGuru.ru

Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?

Пред секој самопочитување moonshiners на прво место треба да биде квалитетот на својот производ. Впрочем, за да се подготви домашна пиво и го надмине на вотка, особено не да биде лесно, но да се добие навистина висок квалитет на пијалок кој не е доволно. Постојат многу методи на чистење пијалак кој ќе ви помогне да се ослободи од нечистотии и мириси.

Ние сега ќе ги разгледа, не може да се каже дека е најефикасен, но прилично едноставна и популарен метод за луѓе - е чистење на светлина калиум перманганат.

Но, вреди да се напомене дека на калиум перманганат акти насочени, тоа не е во можност да целосно чистење на пијалак, но само да помогне да се ослободи од некои непотребни ни хемикалии. Но, тоа е можно да се спроведе сеопфатна чистење на калиум перманганат, а потоа бикарбона, јаглен, итн а потоа да добиеме многу добар пијалак.

102_2396Технологија како јасна светлина калиум перманганат, е многу едноставна. Се раствора во еден литар дестилирана алкохол 1-2 грама на калиум перманганат кристали и се меша добро и оставете го за 12 часот некаде на друго место во темнината на собна температура. По течни заличи, и да падне на дното талог, може да се врши филтрирање. Идеална варијанта е да се користи оваа конвенционалните филтер за вода, поради тоа ние се ослободи од поголема количина на штетни материи и нечистотии, но ако тоа не е можно, тоа е можно да се користи конвенционален памук газа филтер.Но, постои и спротивен став, некои велат дека хемичари чистење светлина калиум перманганат е многу погрешно и не што е добар тоа не само што ќе ја направиме нашата пијат дури и повеќе опасни за вашето здравје. решение за реакција е всушност полесни и на дното на талог во форма на кафеава снегулки, многу луѓе мислат дека тоа е штетно суровини вотка, но дали тоа навистина така?

Може ли да се исчисти пијалак калиум перманганат од хемиска гледна точка?

Во случај на сом permanganic киселина директно се доведува во реакција со алкохол (етанол) формирана од страна на реакција на голем број на супстанции од кои некои се прилично штетни за луѓето.

  • 2KMnO4 + 3C2H5OH = 2KOH + 2MnO2 + 3CH3CHO + 2H2O
  • 2KOH - Калиум хидроксид - силен алкали, во прехранбената индустрија е означен како "E-525". Овој додаток во исхраната се однесува на група на регулатори на киселост (pH) и на конзервативците.
  • 2MnO2 - манган оксид (истиот талог во форма на кафеава снегулки).
  • 2H2O - вода
  • 3CH3CHO - ацеталдехид (ацеталдехид) може да предизвика тешка зависност. Во природата е доста честа појава, што се наоѓа во зрели плодови, кафе, чад од тутун, можат да се синтетизираат во метаболизмот на растенијата. Покрај ацеталдехид е многу силна канцерогена, и како што е познато, оваа супстанца го зголемува ризикот од рак.


Потрошувачката на алкохол нашите себе црниот дроб претвора алкохол на ацеталдехид, проследено со оцетна киселина. Затоа, со користење на калиум перманганат чистење пијалак ние, намалување на концентрацијата на алкохол во него, и зголемување на содржината на оцетна киселина. Тоа не е резултат што ни треба.

Се разбира, со алкохол, калиум перманганат оксидира и за трети лица материјал во светлина, но тоа не може да се спореди со износот на етанол во овој случај ќе се подели.

Многу може да побара, зошто, како резултат на чистење на светлина алкохол со калиум перманганат и сила да остане практично непроменет. Работата е дека концентрацијата на калиум перманганат, која ќе се додаде за да се исчисти, премногу мали за да се прекине сите алкохол.

Значи, како заклучок можеме да кажеме дека чиста пијалак калиум перманганат е процес бесмислено. Тој во голема мера го неутрализира алкохолот од загадувачи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Исчисти светлина калиум перманганат едноставен метод наИсчисти светлина калиум перманганат едноставен метод на
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Чистење на пијалак бикарбонаЧистење на пијалак бикарбона
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Чистење светлина јагленЧистење светлина јаглен
Чистење светлинаЧистење светлина
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Како да се исчисти пијалак калиумперманганатКако да се исчисти пијалак калиумперманганат
» » Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?