ma.AlcoruGuru.ru

Што е подобро за пијалак квасец?

Видео: Брага за светлина

Што е подобро за пијалак квасец?

Видео: Тест квасец пијалак. 5 видови. дел 1За да се добие висок квалитет дома пијалак, треба да се обрне посебно внимание на овие производи како квасец. Многумина се прашуваат што е најдобро за квасец пијалак? Познато е дека повеќе не беше толку одамна, продавниците беа само квасец за печење производи направени од брашно - печење. Во моментов, опсегот на овие производи е зголемен и потрошувачите пријатно задоволен со разновидност. За професионалци било подготовка на квасец не е проблем. Но, модерен производ е поделена во неколку вида:

 • Печење. Тие се користат во пекари и продавници на прехранбената индустрија за печење пекарски производи. Како по правило, тие веќе се сметаат за несоодветни за подготовка на светлина. Главната компонента - низок квалитет каша.
 • Вино квасец. Како што се гледа од името на производот, таа се користи само во винската индустрија. Состав Квасец податоци содржи одредени хемиски елементи се потребни за производство на вино. Високата цена на производот и составот не е применлив во moonshining.
 • Бруер е квасец. Вештачки создадени производ компанија Карлсберг, како замена за див квасец. Тие често се користат и како витамин додатоци.
 • Алкохолот квасец. Името дава дефиниција на апликацијата. Тие се користат за производство на алкохол. Врз основа на производот се со висок квалитет домашно пиво со шеќер и жито на пијалак.


Од погоре, веќе може да се добие одговор на прашањето што е подобро за пијалак квасец? И што друго се предностите на алкохол квасец? Меѓу главните индикатори се:

 1. ферментација време. Подготвеност да каша дестилација на 5-6 дена.
 2. Одржливост. 17-18% од концентриран алкохол во Брага алкохол убие квасец. Принос пијалак погоре во овие стапки во споредба со другите видови на производи.
 3. Минималниот процент на штетни примеси или вкупно недостаток од него. Познато е дека пекарски квасец во продолжен ферментација акумулира супстанции како што се алдехиди, ацетон, и така натаму. Тоа, во иднина, бара сварено чист јаглен производ, калиум перманганат, и многу повеќе.
 4. Во отсуство на државна пена.

Видео: Избор квасец каша

Совети за употреба за алкохол квасец

 1. температурата на ферментација 22 до 28 ° C. Чувајте го на темно место.
 2. Шише со запечатување предмет за да се добие на јаглерод диоксид.
 3. Вода за производство на светлина - пролет, во шишиња.
 4. Брага меша дневно.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Квас без квасецКвас без квасец
Што квасец пијалак подоброШто квасец пијалак подобро
Брзо дејство квасецБрзо дејство квасец
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Во живо квасецВо живо квасец
Како да се направи домашна пивски квасецКако да се направи домашна пивски квасец
Како да се направи светлинаКако да се направи светлина
Пијалаци квасецПијалаци квасец
Квасец за светлинаКвасец за светлина
Што квасец пијалак изберете и да се подготви себе си?Што квасец пијалак изберете и да се подготви себе си?
» » Што е подобро за пијалак квасец?