ma.AlcoruGuru.ru

Пијалаци квасец

пијалаци квасец

Габична алкохол е главната компонента на процесот на ферментација. Тие се невидливи габи, кои под дејство на некои ензими се во можност да го конвертирате шеќери во алкохол и јаглерод диоксид.Многу видови на квасец, но дека алкохолот квасец погодна за правење светлина. Животот на процес се одвива во температурниот опсег во кој често подготвен Брага, и тие се карактеризираат со највисок отпорност на високи концентрации на алкохол.

Видео: белоруски алкохол квасец - да се купи или не? дел 1

Ензими (ензими), кои се содржани во секоја квасец, способни за делумно расцепува јаглехидрати (шеќер) добиени на тој начин и алкохол.

Видео: Про алкохол квасецВо отсуство на алкохол може да се користи пиво квасци врвот ферментација квасец, но тие можат да издржат и пониска концентрација на алкохол во brazhnom решение.

Алкохолот може да го поддржи виталните функции на квасец, но кога Брага достигнува 15% од тврдината, многу квасци умре, и покрај фактот дека останаа неискористени шеќер во него. Еднаш формирани во Брага 17-17,5% алкохол, квасец габи се убиени и се сместуваме на дното на јадења, назначена со тоа, квасец се добива талог.

Кога алкохол квасец содржи мала количина на габи, тие се размножуваат во Брага, во исто време да ги обработи сите ферментација процес ќе трае подолго шеќер и, но Брага ќе биде подобро. Во овој случај, дома-приготвува на температура пиво, како и виното, толку подолго стои, tastier станува.

За време на ферментацијата во топлата сезона, квасец Брага се подготват за оваа недела, и студ - подолго. Постојат моменти кога треба да се забрза производители на ферментација се стави повеќе од квасец, процес, се разбира, да се забрза, но квалитетот на домашно пиво во исто време, тоа ќе биде многу полошо. Во овој случај ќе биде формирана многу пена која може да ги заглави цевки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
За производство на пиво технологијаЗа производство на пиво технологија
Брага за светлинаБрага за светлина
Вино од житаркиВино од житарки
Брзо дејство квасецБрзо дејство квасец
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Вино квасецВино квасец
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Подготовка на миењеПодготовка на миење
Како да Chacha домаКако да Chacha дома
Сè за замокот на БрагаСè за замокот на Брага
» » Пијалаци квасец