ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со џин и виски

Коктели со џин и виски Овие пијалоци се сервира во барови најмногу странски туристи.

Коктели со џин - на "краток" пијат 60 мл, барем - 80 мл. При подготовка на коктели Џин понекогаш се заменува со вотка, поради тоа што се меша во некои "статисти" другите компоненти.

Врз основа на специфичен вкус и мирис на коктели на виски тешко воведена и во попладневните часови целосно укинати.

Мартини коктел

Ген - 40 ml. Wermuth сува - 20 ml. Принос - 60 ml. Гарнитури: конзервирана сливи.

Пред сервирање, стискаш преку кората од лимон пијалок.

Менхетен

Џин - 40 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 60 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

Side-Coeur

Џин - 40 ml, Шери бела, нехиспанското - 20 мл. Принос - 60 ml.

Byaek дама

Dzhin- 40 mL, кафе ликер - 20 ml. Принос - 60 ml.

џин коктелГен - 40 ml алкохол Лимон - 20 ml. На излез од 60 ml.

Garnir- лимонска суспензија.

Лејди коктел

Ген - 20 ml алкохол пеперминт - 20 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 60 ml.

Гарнирајте: лимон суспензија.

вермут коктел

Ген - 20 ml, Wermuth сува - 30 ml, шеќерен сируп - 10 ml. Принос - 60 ml.Aprica коктел

Џин 20 ml Wermuth сува-30 ml, кајсија ликер - 10 мл. На излез од 60 ml.

Али Баба

Ген - 20 ml. Wermuth исуши - 20 ml алкохол Цреша - 20 ml. Принос - 60 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

ривиера

Џин-30 ml, 10 ml Apelsinovyy- алкохол, сок од портокал - 20 мл. Принос - 60 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

Аљаска, коктел

Ген - 40 ml алкохол Цреша - 20 ml. Принос - 60 ml.

Гарнитури: "пијан цреша".

сфингите

Ген-20 ml-20 ml Wermuth, сируп limonnyy- 20 ml. Принос - 60 ml. Гарнитури: мед.

бурбон

Виски 30 мл сок од лимон, 20 мл ликер од портокал - 10 мл. Принос - 60 ml.

Видео: Коктел со виски

Kanadin коктел

Виски - 40 ml, Wermuth сува - 20 ml. Принос - 60 ml. Гарнитури: маслиново.

виски коктел

Виски 40 ml сируп шеќер-20 ml. На излез од 60 ml.

Carlton коктел

-30 мл виски, ликер од портокал 10 мл сок од портокал - 20 мл. Принос - 60 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коктели со воткаКоктели со вотка
Коктели, аперитивиКоктели, аперитиви
Бакарди резервоаротБакарди резервоарот
Рецепти алкохолни коктелиРецепти алкохолни коктели
Млеко РецептиМлеко Рецепти
Коктели со вотка и шампањКоктели со вотка и шампањ
Коктели со коњакКоктели со коњак
Коктели со водка и вермутКоктели со водка и вермут
Коктели со вермутКоктели со вермут
Лето коктели - 2 часа.Лето коктели - 2 часа.
» » Коктели со џин и виски