ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со вотка и шампањ

Коктели со вотка и шампањ

коктел Mishor

Водка - 20 ml, 20 ml ~ резеда, кајсија сок - 10 ml, шампањ - 50 мл. Принос - 100 ml. Гарнитури: овошје кама.

потпевнува-птица

Водка - 20 ml алкохол портокал - 20 ml, цреша сок - 10 ml, шампањ - 50 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: овошје кама.

Златната топка

Водка - 40 ml, ракија - 20 мл сок од портокал - 40 ml, сируп од малина - 20 ml, шампањ - 80 мл. Принос - 200 ml.

Firebird

Starck - 20 ml, ракија - 40 мл ликер од портокал - 40 мл сок од лимон - 20 мл шампањ - 80 мл. На излез од 200 ml.

освежителен коктел

Водка - 40 ml алкохол Лимон - 20 ml, 10 ml Apelsinovyy- алкохол, сок од лимон, 20 ml, 10 ml saharnyy- сируп, шампањ 100 ml. Принос-200 ml.

освежувачки

Водка - 40 ml алкохол пеперминт - 40 ml сок од лимон - 20 ml, 100 ml шампањ. Принос-200 ml. Гарнитури: нане гранка, потопен во пијалок.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Удар "Денот на независноста"Удар "Денот на независноста"
Бери KirБери Kir
Коктели пресечеКоктели пресече
Шампањ коктелШампањ коктел
Коктели со џин и вискиКоктели со џин и виски
Газирани кивиГазирани киви
Коктели со коњакКоктели со коњак
Шампањ со кивиШампањ со киви
Лето коктели - 2 часа.Лето коктели - 2 часа.
Вермут, шампањВермут, шампањ
» » Коктели со вотка и шампањ