ma.AlcoruGuru.ru

Рецепти алкохолни коктели

Рецепти алкохолни коктели

Mikado

Коњак - 75 ml, балсам - 2-3 капки алкохол "Јужен" - 2-3 капки алкохол "бадем" - 2 ~ 3 капки.

Коктел сервира во чаша, без мраз.

ракија Менхетен

Коњак - 60 ml, црвена десерт вермут - 30 ml, балсам - 2-3 капки -1-2 цреша парчиња.

Link-Џин

Ген - 75 ml, балсам - 2-3 капки. Коктел сервира во чаша, без мраз.

сув мартини

Видео: Б-52 - Јадете ТВ коктел рецептГен - 75 ml, суво бело вермут - 25 ml, маслиново -1 парче.

Коктел сервира во чаша, без мраз красат маслиново.

мартини слатки

Ген - 75 ml, црвена десерт вермут - 25 ml, цреша парчиња -1-2.

Коктел сервира во чаша, без мраз красат цреши.Гибсон

Џин - 60 мл суво бело вермут -15 мл кисела сијалица - 1 компјутер.

Коктел сервира во чаша, без мраз красат кисела кромид, нанижани на skewers.

Видео: 4 брзи коктел домашна забава [Cheers! | пијалаци]

Менхетен

Канада или американски виски - 60 ml, балсам - 2-3 капки црвен десерт вермут - 30 ml, vishnya- 1-2 ЕЕЗ.

Коктел сервира во чаша, без мраз, украсување цреши.

Менхетен сува

Видео: Рецепт алкохолни коктели дома

Канада или американски виски - 60 ml, балсам - 2-3 капки, суво бело вермут - 30 ml, кора од лимон.

Коктел сервира во чаша, без мраз спушти во чаша парче кора од лимон.

Фино

Хемиско шери - 50 ml, десерт црвено вермут - 50 ml, лимон - 1 парче.

Коктел сервира во чаша, без мраз. гарнитури со лимон.

сензација

Порт бело - 60 ml, ракија - 20 мл сок од грозје - 20 ml, лимон - 1 парче.

А коктел беше подготвен во шејкер хранат во чаша со мраз.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мартини ракијаМартини ракија
БронксБронкс
Коктели со џин и вискиКоктели со џин и виски
Коктели со водка и вермутКоктели со водка и вермут
МенхетенМенхетен
Бренди мартиниБренди мартини
Вермут, шампањВермут, шампањ
ГлазговГлазгов
Мозокот чистачМозокот чистач
Коктели Мартини Бјанко домаКоктели Мартини Бјанко дома
» » Рецепти алкохолни коктели