ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со вотка

Коктели со вотка

коктел Тројката

Водка - 50 мл ликер од портокал - 30 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

наводнување може

Водка - 40 мл ликер од портокал - 20 мл сок од портокал - 20 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 100 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

arrow

Вотка 50 мл ликер од портокал 10 мл бело-Wermuth 20 мл сок од лимон, 20 мл. Принос 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

коктел Катјуша

Водка - 50 ml алкохол Кајсија - 30 ml сок од лимон - 20 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

Динамо

Водка - 50 ml алкохол Кајсија - 25 ml сок од лимон - 25 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

фрегата

Водка - 40 ml алкохол Кајсија - 15 ml, соба - 5 ml. Принос - 60 ml.

Заоѓање коктел

Водка - 40 ml алкохол Цреша - 30 ml, Wermuth - 30 ml. С О Д x - 100 ml.

Oreanda

Водка - 30 ml, Wermuth - 40 ml алкохол цреша - 30 ml. С О Д x - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".корални

Водка - 40 ml алкохол цреша - 20 ml сок од лимон, 20 ml, шеќерен сируп 20 ml. Принос 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

зелени ливади

Водка - 30 ml алкохол пеперминт - 30 ml сок од грозје - 40 ml. Принос - 100 ml.

Гарнитури: нане гранка, потопен во пијалок.

нане

Водка 40 ml, пеперминт алкохол, 30 ml, павлака 10% масти - 30 ml. Принос - 100 ml.

КарузоВодка - 20 ml алкохол пеперминт - 20 ml, Wermuth бело - 20 мл. С О Д x - 60 ml.

смарагд

Водка - 60 ml, Wermuth сува - 20 ml. Бенедиктински - 20 ml. На излез од 100 ml.

коктел Волга

Водка - 20 ml, Wermuth сува - 20 ml, бенедиктински - 20 ml. На излез од 60 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

Бајкалското

Водка - 30 ml, Wermuth сува - 20 ml сок од портокал - 10 ml. Принос - 60 ml.

Коктелот се стави 2-3 коцки мраз и се хранат со сламка.

коктел пријателство

Водка - 50 ml, соба - 30 ml сок од лимон - 20 ml. Принос 100 ml.

Видео: Шанкер: Коктели со вотка / коктели со вотка

Гарнирајте: лимон суспензија.

омилени

Водка 50 ml, 10 ml рум. Wermuth сува-40 ml. Принос - 100 ml.

нектар

Водка - 50 ml, мед пчела - 25 g сок од лимон - 25 ml. Во yhod- 100 ml.

апетитот

Водка - 30 ml сок од портокал - 20 ml, шеќерен сируп - 10 ml. Принос - 60 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

коктел Бреза

Водка - 50 ml. Chartreuse - 20 ml сок од лимон - 30 ml. Принос - 100 ml.

ракета

Водка - 50 ml, чоколадо алкохол - 20 мл сок од лимон - 30 мл. Принос - 100 ml.

коктел-вечера

Водка - 20 ml, трпезно вино црвено - 40 мл сок од лимон - 20 мл, шеќерен сируп - 20 мл. Принос - 100 ml.

Москва

Водка 50 ml алкохол Southern-20 ml, цреша ликер 20 ml сок од лимон 10 ml. Принос 100 ml. Гарнитури: 2-3 конзервирана цреши.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пијалак рецептиПијалак рецепти
Коктели со шампањКоктели со шампањ
Hendrick & rsquo; s ул. Клементс коктелHendrick & rsquo; s ул. Клементс коктел
ВолгаВолга
Млеко РецептиМлеко Рецепти
Коктели со вотка и шампањКоктели со вотка и шампањ
Коктели пресечеКоктели пресече
ИзгрејсонцеИзгрејсонце
Коктели со џин и вискиКоктели со џин и виски
Коктели со коњакКоктели со коњак
» » Коктели со вотка