ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со шампањ

Коктели со шампањ Овие пијалоци вклучуваат десерт, бидејќи тие вклучуваат голема количина шампањ и ликер.

Формулација прикажани подолу е направен во количини на "краток" и "долга" пијалок, при што "краток" може да се зголеми на 150-200 ml без промена на вкус и ароматични особини на додавање на соодветен износ на шампањ.

Дози на други компоненти не треба да се менува. Сите компоненти, освен шампањ, шлаг во шејкер со мраз. Ладилни шампањ е додадена на пијалок пред да им служи.

Видео: Коктел со шампањ и Бурбон

"Краток" пијалоци се сервира во стаклени чаши;

"Да" - во чаши за вино.

Коктел Кримската роза

Алкохол-Пинк 40 ml, Мускат розова 10 ml, шампањ - 50 мл. Принос - 100 ml.

Гарнитури: стави на површината на пијалокот мијат зголеми венчелистче.

коктел Килибарните

Алкохол Кајсија 40 ml Champagne сува 40-ml конзервирана праски - издадени 20 - 100 ml. Гарнитури: праска наденуваш на раженот.

коктел лимон

Алкохол јачмен - 40 ml сок од лимон - 10 ml, шампањ - 50 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.дамски

Ароматични алкохол - 20 мл ликер од портокал - 20 мл сок од лимон 10 мл шеќерен сируп 10 мл, шампањ - 40 мл. Принос - 100 ml.

Гарнитури: овошје кама.

шампањ

Портокал алкохол 25 ml Ванила алкохол 25 ml, шампањ - 50 ml. Принос - 100 ml.

Гарнитури: Во сад се стави парче портокал.галеб

Коњак ashberries 20 ml Ванила алкохол 20 ml, чоколадо алкохол, 10 ml, 50 ml шампањ. Принос - 100 ml.

есенски лисја

Коњак-30 ml, Јужна алкохол 10 ml на јагода сируп - 10 ml, шампањ - 40 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

коктел Ирина

Јужна алкохол - 30 мл ликер од портокал - 10 мл сок од лимон, 10 ml, 50 ml шампањ. На излез од 100 ml.

Гарнитури: овошје кама.

Видео: Коктел - "Мерилин бакнеж"

сувенири

Рем - 40 мл ликер од портокал - 20 мл сок од лимон, 20 ml, сируп од малина, 20 ml, 100 ml shampanskoe-. С О Д x - 200 ml.

Гарнитури: овошје кама.

коктел Romeo

Рем - 20 ml, трпезно вино црвено - 40 мл сок од лимон - 10 мл сок од портокал - 10 ml, шеќерен сируп - 20 мл, 100 мл шампањ. Принос-200 ml.

Гарнитури: овошје кама.

коктел Викторија

Коњак - 30 мл ликер од портокал - 40 мл сок од лимон, 20 ml, цреша сируп, 10 ml, 100 ml shampanskoe-. С О Д x - 200 ml.

Гарнитури: конзервирана цреши.

дијамант

Алкохол малина - 30 ml сок од лимон - 20 ml сок од грозје - 50 ml, 100 ml шампањ. На излез од 200 ml.

Гарнитури: овошје кама.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бери KirБери Kir
Коктели со вотка и шампањКоктели со вотка и шампањ
Шампањ коктелШампањ коктел
Коктели со џин и вискиКоктели со џин и виски
Газирани кивиГазирани киви
Коктели со коњакКоктели со коњак
Шампањ со кивиШампањ со киви
Интересно коктел рецептиИнтересно коктел рецепти
Лето коктели - 2 часа.Лето коктели - 2 часа.
Вермут, шампањВермут, шампањ
» » Коктели со шампањ