Како да се произведуваат вотка
Тоа беше многу одамна. Како Вонегат би рекол, "пред две сопруги". Дома подготовка, јас бев ангажиран за причините на трошоците и желбата секогаш да имаат на рака на висок квалитет на жесток пијалок.
Cодржина
Видео: Како да се направи правилен домашно пиво да вотка?
Јас бев студент на технички колеџ, умен и весели. Случајот ги нема.
Домашни реагира за вложување со разбирање.
Јас неодамна прочитав некаде дека добрите духови зголемува меѓуклеточната пропустливост, промовира длабинско чистење на телото и го стимулира менталната активност.
Денес, јас ги разбирам зошто тој стана новинар, не инженер.
Подготовка каша
Почетниот материјал за производство на светлина е шеќер.
воден раствор на шеќер на топло (!) реагира со втора компонента, давајќи слаб (околу 6-9%) на етил хлорид (вода за пиење) алкохол, што е Брага.
На втората компонента - супстанца содржи квасец и обезбедување на процесот на ферментација.
Тоа може да бидат различни - од квасец во гомно (види "Авантурите на приватни Иван Chonkin."). Најчестите - квасец.
Тие обезбедуваат брзо и ефикасно ферментација (околу една недела), се чуваат во ладни добро, но има многу сериозен проблем: како резултат на сварено пиво содржи тешки дел, популарно наречен фузелово масла или едноставно Sivukha. Покрај тоа, дома-приготвува на температура пиво квасец има непријатен мирис, продолжуваат да постојат и по дестилација.
Суптилност. Брага, има мала тврдина и пријатен сладок вкус, е големо искушение за пие.
Ви препорачуваме да не го користите на сите, особено ако елемент се користи да ферментира квасец: мамурлакот следниот ден не може да се спореди со ништо во тежината. Да, а понекогаш и дијареа.
Повеќе погодна да ферментира, состојка за урбана средина е доматно пире. Тоа е лишен од овие недостатоци на квасец, но не се чуваат за долго време. Можете да ги користите podoprevshie овошје: круши, јаболка, грозје (тоа ќе биде Chacha или грапа).
Но најдобро на состојка е ферментиран, слад, поточно, слад зеле - никнува и малку podkisshie јачмен, 'рж, пченица или овес. Меѓу нив е најдобар вотка во Русија - во регионот Кубан, амбарот и pitnitse нашата земја.
Светлина, подготвен од страна на искусни раце од слад, па дури и со користење на високо-квалитетни чист шеќер, квалитетот е супериорен во однос на "kristallovskuyu" вотка.
Рецепт каша: 3 l вода, 1 кг шеќер, 100 g сув квасец, или 300 g на домати пире, 0,5 кг слад или зрна.
Видео: Како да направите домашна пијалак
Се меша сè и оставете на топло место за две недели.
Суптилност. Постојат два основни начини да се забрза процесот на ферментација:
топлинска (топло сите хемиски реакции се забрза).
Подготвениот раствор се стави на топло место. Тоа е лошо управувани и неефикасен начин;
- Колку долго треба да го квасецот над Брага. Процентуалната застапеност и потреби што квасец
- Колку степени во Брага
- Како да се направи домашно пиво на сув квасец?
- Брага квасец Saf-момент
- Брага да пијат од мармалад и сок
- Пијалаци квасец
- Светлина на лубеница
- Светлина на лубеница
- Правилната дома-приготвува на температура пиво да вотка. Видео готвење каша на пченица
- Малина вотка
- Што е подобро за пијалак квасец?
- Што е подобро за пијалак квасец?
- Што квасец пијалак изберете и да се подготви себе си?
- Како да се направи домашно пиво од мед за производство
- Како да се подготви домашна пиво за производство на шеќер, мед или џем
- Брага и дома пијалак на цреша слива
- Брага за светлина
- Рецепт каша на шеќер: особено готвење
- Рецепти светлина каша грашок и грашок
- Пасира рецепт за светлина
- Како да се направи домашно пиво - рецепт совети, правила