ma.AlcoruGuru.ru

Како да се направи соба?

содржина

собирање на шеќерна трска

Но, да се вратиме на тоа како да се направи рум.

Видео: Што е рум

Сето тоа започнува со собирање на шеќерна трска. Договорот е најстариот претрупан долниот дел на растението. Тоа е, тоа содржи големи количини на шеќер. Шеќерна трска се намали за рака со помош на широк долго ножеви или мачети.

После тоа, собраните растенија внимателно подредени. Ова е исклучително важен чекор. Сите незрели или скапани трска свртат и ќе испаднат. Впрочем, ако на прес добива во најмалку една таква фабрика, сок од шеќерна трска, а заедно со тоа и го направија соба ќе биде срушен.

Собрани шеќерна трска транспортира до фабриката каде што е дополнително повторно рачно смачкана и се става во печатот. Со тоа е можно да се притисне на сок. Направете го тоа лесно, па растителен материјал се пренесува преку неколку пати на печатот се додека тоа не се откажат од сите течност.

Сличностите на методи за производство рум дојде до крајот и разликите започне.

индустриски технологијаНа грејната на сок трска

Извлечена сок се третира топлина. Едноставно кажано, тоа да почне да се загрева. Под влијание на топлина станува слатка сируп.

Потоа, сируп се лади. Поради разликата во температурите се случува делумно кристализација. Тоа е, во овој момент на сок се претвора во шеќер и меласа, кои мора да бидат одвоени едни од други.

Видео: Megazavody: Бакарди рум

Ова е направено со помош на специјална машина - центрифуга. Неговите работни принцип е едноставна. Поради можно да се одделат кристали на шеќер од меласа брзиот кружни движења. Така, да се постигне саканиот производители.После тоа на шеќер доставени до понатамошна обработка, и сируп е исцедена во големи метални контејнери. Тоа е во нив, и таму е неговата ферментација. Стапката на овој процес може да влијае на зголемување на температурата. Сепак, постои една интересна шема. Од една страна, повисока температура, толку побрзо ферментација ќе се одржи. Од друга страна, исто така со голема брзина во оваа фаза, негативно влијае на вкус и арома на рум. Значи, во оваа фаза, секој производител е во потрага по средина.

дестилација рум

Следниот чекор е дестилација. Тоа се врши во специјални бакарни alambikah. Дестилација се врши континуирано. Тоа е забележано дека тоа е организација на овој процес им овозможува да се добие најдобар рум.

Некои производители на Ромите во потрага за уникатен букет и вкус се обратат за помош мешалки. Овие професионалци се утврди што адитиви треба да се користи за да се направи пијалок подобро. Во производство на рум за овие цели може да го користат тропско овошје и зачини. Сепак, ние мора да разберат дека ова е испуштање на класичниот метод на производство на рум.

Производ на дестилација е многу силен алкохолен пијалок. содржина на алкохол во него може да достигне 80-85%. Што се случува следно зависи од сортата и бренд на рум. Алкохол разредена кристално чиста вода до саканата тврдина. Ве молиме имајте во предвид дека дестилат добиен е бистар и безбоен.

Видео: Guarapo - или она што го прави рум? Guarapo или она што го прави рум?

инсистирајќи на Ромите

Последната фаза на производството - извадок. Таа е одговорна за давање на рум саканата боја и богат вкус. Брзината на блендата е пожелно, но не е задолжително чекор. Во некои случаи, алкохолот по разредување со вода во шишиња и испратени за продажба. Сепак, ова е најевтиниот сорти рум, кои се погодни, освен за подготовка на коктели. Висок квалитет на трска алкохол мора да кисна во дабови буриња. Признат стандард се смета за кубански рум.

земјоделска технологија

производство на рум земјоделска технологија е многу поретко во светот. Ова се должи на фактот дека со овој метод, на излез се добива само алкохолен пијалок. Сите шеќер содржан во трска се што се обработуваат во алкохол.

Земјоделското производство процес се одвива по природен пат. Тоа не користи никакви вештачки адитиви. Резултатот е целосно природен производ.

Добиени на тој начин и шеќерна трска сок ферментирано. Излезот е слаб трска вино. Неговата сила е не повеќе од 5-7 степени.

Ова е проследено со филтрација, по што се приготвува на температура пиво се става во апаратура за дестилација. Во методот земјоделското производство Ромите врши две последователни дестилација.

Последната фаза е, исто така, извадок, кој е направен од страна на општи правила за овој пијалак.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се подготват и како да се пие рум домаКако да се подготват и како да се пие рум дома
Омилен пијалок на пиратиОмилен пијалок на пирати
Од она што е рум?Од она што е рум?
Интересни факти за румИнтересни факти за рум
Технологија на производство румТехнологија на производство рум
CachacaCachaca
Што е рум?Што е рум?
Од она што и како да се направи текила, вистинската боја на текила, митови и реалностОд она што и како да се направи текила, вистинската боја на текила, митови и реалност
Историја на РомитеИсторија на Ромите
Најдобар рецепти на домашен румНајдобар рецепти на домашен рум
» » Како да се направи соба?