ma.AlcoruGuru.ru

Историја на Ромите

Историја на Ромите

Историјата на Ромите потекнуваат од античките времиња. Во тоа време се уште не беше роман, како такви, а самото име не беше таму.

Видео: Сезона 3 Приказна Данте # 9 Роми воопшто

Од памтивек рум се смета пијалок на пиратите, разбојници и трговци со робови. Впрочем, во тие денови не знаев како да ги чувате свежа вода во долги патувања и да се замени нејзиниот алкохол, која веќе почна да се јавам подоцна во било кој начин, освен рум.

Но, каде ќе започне приказната за Ромите како пијалок?

Сето тоа започнува, како што вели приказната оди повеќе на Александар Македонски, војниците кои биле донесени во трска Европа за 300 години пред нашата ера. Шеќерна трска се смета за замена за мед беше прифатена. Таа почна да расте на брегот на Средоземното море и шпански и португалски - на нивните плантажи во Карибите, островите на Мадеира и Зелено'ртски Острови. И само после тоа шеќерна трска беше во ново светло - во Америка, а сега таа е една од ретките растенија дојде од Европа во Америка.

Видео: Хорор приказни во текот на ноќта - Рома се обидува да се ослободи од на мајстор

Рај за шеќерна трска покажа клима во Антили, всушност, само 1 година по садењето достигна висина од 5 метри. Навикнати на такви поволни услови за себе, во рок од неколку векови, шеќерна трска исполнет во сите тропски земји.

Сепак, како што Романот започнува производство?

Откако робови во Карибите истакна дека нус-производ на производство на шеќер, меласа, ферментира во алкохол. Владее процес на дестилација претходно тие го користат, и меласа. и во XVII век Ромите започна првиот производител со ферментација на меласа. Како резултат на тоа, и беше примен од страна на првиот вистински рум. Иако Карибите рум додека не се познати за висок квалитет, но производството се шири не само на Карибите, но исто така и во други земји.

Оддалечување од историјата на пијалок и своето производство, се фрлам во време кога истото се случи и со името "рум". Се 'уште не се знае потеклото на овој значаен збор. Но, повеќето истражувачи веруваат дека името "рум" е изведен од зборот «Rumbullion», што значи "Метежот и вревата". Иако постојат и други легенди за потеклото на неговото име.

По совладувањето на производство на рум во Карибите се зголеми својата популарност и се шири во тоа време во повеќе колонијална Америка. Побарувачката за рум зголеми многу брзо, и во 1664 Првиот рум дестилерија, која се наоѓала во она што сега е Стејтн Ајленд беше отворена. А три години подоцна, тој имаше дестилерија во Бостон. Производство на таквите пијалок, рум, а тоа стана најпрофитабилна и просперитетна индустрија во Нова Англија, каде што речиси сите XVIII век тој се сметаше за најдобар пијалок во светот. За некое време на рум беше на исто ниво со злато, и се користи за пресметки.

Соба брзо да се полнат на целиот свет. Производство на овој пијалок бил во Карибите, Америка, Англија, Австралија, па дури и во поранешниот Советски Сојуз.

На овој ден, производство на рум се смета дека е многу важно и профитабилни. Впрочем, тоа се користи во целиот свет. На пример, во подготовка на храна, коктели и други пијалоци. Но овој метод се смета за пиење Ромите во чиста форма.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
РумРум
Омилен пијалок на пиратиОмилен пијалок на пирати
Кубански рум и други сорти пијалокКубански рум и други сорти пијалок
Од она што е рум?Од она што е рум?
Технологија на производство румТехнологија на производство рум
CachacaCachaca
Што е рум?Што е рум?
Ромите Историја на пијалок на пирати и робови на елитата алкохолРомите Историја на пијалок на пирати и робови на елитата алкохол
Cachaca - алкохолен пијалок во БразилCachaca - алкохолен пијалок во Бразил
Сила на овој РомитеСила на овој Ромите
» » Историја на Ромите