ma.AlcoruGuru.ru

Rums

rums

rums

Видео: А роман за љубовта

    Rums конвенционално поделени во зависност од базичното производство на суровина.

Во претходната статија "Како да се направи соба дома" Зборував за главната суровина за производство на пијалок.

Еве ги анализираме главните видови и сорти, кои можат да бидат поделени во рум. Ова ќе ви помогне во изборот на овој необичен пијалок.

  имиња на различни сорти зависи главно од областа каде што се направени на пијалок.

                        Главните видови на румТФА. Главната суровина - губење трска меласа. Разбирливо е дека, како рум не може да биде од висок квалитет. Реализира само на местото на производство.

земјоделски. Во производството на овој роман се користи чист сок од шеќерна трска. Но, овој вид на рум произведени многу малку, бидејќи чистиот сок може да се собираат само кога постои жетвата на шеќерна трска.

Индустриски. Тоа е најчестиот вид на рум. Таа е направена од шеќерна трска меласа, која веднаш беше донесена од погони за преработка на истиот шеќерна трска.                 Видови на рум, во зависност од нејзината боја

светла. Исто така се нарекува бела или сребрена рум. Тоа е транспарентен, сладникав вкус без посебни духови течност. Во суштина, тоа се користи за производство на разни коктели.

Видео: 30 џвакање и бонбони сон детето! Бокс со вкусен! 30 смолист бонбони Chuppa Chups близалки слатки

злато. Исто така, килибар соба има просечна густина. Чува во дабови буриња. Додадете карамел и зачини за посебен вкус.

темно. Или црна рум. За извадоци користи изгорени дабови буриња. Тој има силна ароматични и вкус карактеристики. Тоа е исто така се користи како основа за различни коктели и готвење.

парфимирани. Овој пијалок е произведен со додавање на вкусови од различни видови овошје: кокос, лимон, портокал, манго. Тоа е, исто така, често се користи во подготовка на коктели.

  Одделение Ромите тврдина

тешки. Многу силна пијалок. Некои од нив да достигне 75% од износот на алкохол.

зачинети. Оваа соба се чува во буриња (даб) над 5 години. Генерално се користи во чиста, неразреден форма.

соба еликсир. Послабите пијат 30-40% јачина. Таа има богата, сладок вкус. Кога се користи не разредена.

Па, сега дека знаете основните сорти и видови на рум, тоа е безбедно да изберете пијалок за себе и за своите пријатели.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се пијат рум?Како да се пијат рум?
Омилен пијалок на пиратиОмилен пијалок на пирати
Од она што е рум?Од она што е рум?
Интересни факти за румИнтересни факти за рум
Технологија на производство румТехнологија на производство рум
Соба со сокСоба со сок
Што е рум?Што е рум?
Главните видови и видови на румГлавните видови и видови на рум
На видови на румНа видови на рум
Избор на различни соба: Капетан Морган зачинет црнаИзбор на различни соба: Капетан Морган зачинет црна