ma.AlcoruGuru.ru

Јо-хеј-хеј! И едно шише со рум!

Видео: Јо-хеј-хеј и едно шише со рум (покојникот градите)

Иако гласините и рум врзува исклучиво со пиратите, нејзината историја се навраќа на времето кога херојски filibusters, исто така, не постои. Шеќерна трска се одгледува во Исток уште од античките времиња.

Значи, и да се сврти "слатка напивка" да пијат смеејќи научиле одамна. Индијците, Кинезите, Малезијците се почитува "трска вино."
Во Европа, трска беше во античките времиња, сепак, да се произведуваат алкохол од него, Европејците не претпоставам.

Го отвори ова чудо робови на Карибите насади. Тие прв забележал дека сируп се претвора во доста силна пијалок.
Наскоро дознав за тоа бело, а потоа откачи.

Веќе во средината на XVII век во пишани документи се спомене вкус, но тоа е многу популарна и многу силен пијалок наречен рум. Од каде овој збор - не се знае за сигурно.Без разлика дали тоа е на работ на латински "saccarum" (шеќерна трска), или во почетокот на зборот "rumbullion", што значи "бучни борба." Или можеби тоа е модифицирана fratsuzsky «arome».
Еден или друг начин, но овој пијалок брзо стекна популарност, особено кај морнарите.

Затоа што во тоа време немаше начин да се долгорочно чување на свежа вода. Затоа, бродови често почна да се земе оган вода наместо редовните.
Побарувачката се зголеми за рум, се потребни нови насади, а со тоа и нови робови.На тој начин, изум на Ромите поттикна роб развој. Па и пиратерија во исто време.
Впрочем, каде што има трговија, таму се наоѓаат пари.

Видео: Артур Беркут - пиратски (CLIP) "Еј-хеј-хеј, и едно шише со рум!"

Патем, во некои од посиромашните семејства рум тој беше главната единица на валута.
Фото од страна на Стив Page ~ iTail Сите права се задржани.
Соба: на патот од плантажа во шише
Денес, рум е направен од меласа (меласа) или, поретко, сок од шеќерна трска.

Процентот од еден до еден, овој производ се разредува со вода, се става квасецот, маслен киселина бактерии и се остава да ферментира.
За многу силна Јамајка рум, кантарион дванаесет дена. За безалкохолни пијалоци, овој период е многу помал, за два дена.

Потоа - Дестилација: Брага дестилирани двапати во дестилација или коцка (за Тешки Ромите), или во вертикална колона (за лесно Ромите). Понекогаш во оваа фаза во Брага додадете различни природни состојки - ванила, цимет, кора од портокал и така натаму.

Добиени по дестилација на рум алкохол се чува во буриња за една година до неколку години. Обично се користи дабови буриња, но постојат варијации во зависност од сорти на рум. По одржувањето на алкохол се разредува и повторно испратени на барел (имаат други) "да се одморат."

Видео: Војна громот "Јо-хеј-хеј и едно шише со рум"

Оваа фаза трае од две на осум години. Треба да се напомене дека на блендата понекогаш се користи за барел бурбон, и за светлина оценки - а не дрво и метални контејнери. Потоа на крајот на мешање.

Различни се меша соба алкохоли, понекогаш филтрира, понекогаш додаде карамел шеќер сируп, вода, и естри на оцетна и маслен киселина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
РумРум
Омилен пијалок на пиратиОмилен пијалок на пирати
Кубански рум и други сорти пијалокКубански рум и други сорти пијалок
Вино во античките времињаВино во античките времиња
Од она што е рум?Од она што е рум?
Интересни факти за румИнтересни факти за рум
Технологија на производство румТехнологија на производство рум
CachacaCachaca
Што е рум?Што е рум?
BlackBerry sbitenBlackBerry sbiten
» » Јо-хеј-хеј! И едно шише со рум!