ma.AlcoruGuru.ru

Ликер цреши

ликер цреши

1 кг на слатка цреша, 1л ракија или алкохол, 1 литар сируп.

Исплакнете бобинки цреши, отстранете дршката и семиња. Пати цреши во тегли и се прелива ракија или алкохол, со цел да се покријат сите плодови. Остави на за 8-15 дена, од време на време да се промешува. Потоа, притисне сок од јагоди и се меша со сируп. Филтрира и се става во шишиња. Чувајте ги на ладно место.

1 кг цреши, 1,5 литри на алкохол или ракија, 1 кг шеќер.

Исплакнете бобинки цреши, отстранете дршката и фунта заедно со коски. Трансфер на шише, пополнете го со шеќер и добро промешајте. Во таков став на сонце од 10 дена, мешајќи го секој ден, тогаш otpresovat. На течноста се филтрира и се меша со алкохол. Како резултат на алкохол да шише.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Двајца од најдобрите рецепт домашна цреша ракијаДвајца од најдобрите рецепт домашна цреша ракија
Цреша ракијаЦреша ракија
Тинктура од цреша вотка. Неколку опции за домашни пијалоциТинктура од цреша вотка. Неколку опции за домашни пијалоци
Цреша ликер со коњакЦреша ликер со коњак
Рецепти цреша вотка, алкохол и коњакРецепти цреша вотка, алкохол и коњак
Краков VishnevkaКраков Vishnevka
Инфузија на црешиИнфузија на цреши
Цреша ракијаЦреша ракија
Цреша ratafiiЦреша ratafii
Малина ликерМалина ликер