ma.AlcoruGuru.ru

Вино од суви сливи

Вино од суви сливи

Луѓе кои сакаат вино, мора барем еднаш во животот да се обиде вино од суви сливи. Ова е многу вкусна вино што е незаменлива слива вкус. За негова подготовка ќе ви треба 1 килограм суви сливи третира, 3 кг шеќер, 8 литри вода, квасец и сад во кој се произведува вино.Важно е дека сливите беа нови, како сливи со минатата година може да му дадат на виното лош вкус. Сушени сливи истурете топла вода, така што тие се потечени, и беа во можност да се идентификуваат сите свои вкусови, кои propahnet вино. Оваа смеса потоа се остави за некое време додека се лади. Само тогаш во сад со сливи да додадете квасец, со што започнува на ферментација.По еден ден, оваа мешавина е потребно за да додадете некои шеќерен сируп кој се подготвува со мешање на шеќер и вода. На секои два дена, треба да се пополни преостанатите сируп сад додека не е завршен. Тоа е многу важно да се задржи за течност на топло место, инаку вино ќе се претвори кисело, бидејќи квасец може да ферментира лошо.

Виното се смета дека се подготвени кога е целосно ферментира. По тоа што може да се става во претходно подготвени шишиња и внимателно повторно да се запечатат. На флаширани пијалоци треба да се одржи најмалку една година, па тој е созреана и да стане дури и повеќе вкусни. Таа мора да се запомни дека виното се чува подолго, tastier станува. Затоа, не грижете се дека тоа ќе се влоши. Ова вино има розеникава боја, потсетува на боја на свежи сливи. Како што претходно рековме, ова вино е многу убав мирис.

Мирисот на вино од грозје не можат да се споредат со слива вино. Слива вино ќе го израдува гостите на една прослава, затоа што се покажува не само вкусна и мирисна, но исто така и транспарентни. Покрај тоа, ова вино е доста силна, па тоа е доволно само едно вино очила за малку пијан.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Добрата женаДобрата жена
Најдобрите режеш вино домаНајдобрите режеш вино дома
Слива виноСлива вино
Инфузија на сливиИнфузија на сливи
Вино сливиВино сливи
Готвење вино и суво овошјеГотвење вино и суво овошје
Слива светлина домаСлива светлина дома
Вино сливиВино сливи
Рецепт за домашно вино сливиРецепт за домашно вино сливи
Куќа вина од бобинки "избрани"Куќа вина од бобинки "избрани"
» » Вино од суви сливи