ma.AlcoruGuru.ru

Грозје во сок од грозје

Грозје во сок од грозје

Грозјето се мие, се одвоени од плодови на гребени, поголеми и заоблениот сместени во тегли на мали, тенки кожа, сок, критикувам и вирус преку 2-3 слоеви на cheesecloth. Сок беше распуштен шеќер (100 g на 1 литар сок), загреани до 95 ° C, истурете бобинки во банките, покријте капаци и стерилизира на 90 ° C половина литар лименки 10 минути литар - 15. Потоа се тркалаат и ладење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Подготовка на вкусни и здрави пијалаци од бобинки irgiПодготовка на вкусни и здрави пијалаци од бобинки irgi
Грозје плодови маринираниГрозје плодови маринирани
Домати со грозјеДомати со грозје
Успешно рецепти ликер од грозјеУспешно рецепти ликер од грозје
Сок од домати - корисна и едноставно вкусниСок од домати - корисна и едноставно вкусни
Готвење џем од грозјеГотвење џем од грозје
Грозје желеГрозје желе
Elderberry виноElderberry вино
СоковиСокови
Пијалоци од грозје и суво грозјеПијалоци од грозје и суво грозје
» » Грозје во сок од грозје