ma.AlcoruGuru.ru

Фузелово масла во домот светлина

содржина

-Фузелно масло во светлина

Таа тврдеше дека фузелово масла во домот светлина е уникатно лошо. Тие се сметаат само како загадувачи кои се штетни за човечкото тело. Како последица на тоа, многу дестилаторите дома се обидува да се ослободи од масла подготвени дестилати. За среќа, постојат многу достапни методи на прочистување, дозволувајќи им да се отстрани алкохол од светлина.

Сепак, не сите толку едноставно. Треба да се запомни дека тоа е фузелово масла утврди вкус и арома апсолутно секој алкохолен пијалок. Впрочем, ако се потрошат вкупно чистење, на излез добиеме етанол, разредена со вода.

Но, постојат бренди, виски, вино, пиво, вотка во светот, освен. Светлина на крајот. Вкус, боја и мирис на алкохолни пијалоци се утврдува фузелово масло.

Идентификација и карактеризација

-Фузелно масло - група на хемиски супстанции често имаат мрсна конзистентност и мирис кои се генерирани како резултат на ферментација и дестилација процес, без оглед на видот на суровина.
Како што знаеме, сите суровина погодна за обработка во етанол е во крајна линија се сведува на шеќери и скроб. Така што податоците на нафта во различни концентрации содржани во каква било алкохолен пијалок направен од овошје, бобинки или жито состојки.

Дома, видете фузелово масло е доволно тешко како што е. На пример, тие може да се размислува за дестилаторите, кои возат пијалак со пареа барабан. Во процесот на дестилација во сад и само ќе ги исполнуваат овие штетни материи и нечистотии.Фузелово масла се многу хетерогени во составот. Под ова име е донесена да значи повеќе од четири десетина хемикалии, од кои сите не се штетни за здравјето на луѓето.

Видео: Како да се исчисти Moonshine јајце

Таму е призната оценување фузелово масла, кои се врз основа на температурата на вриење фактор специфични супстанции. За референтна точка во овој координатен систем се земаат 78,4 степени Целзиусови. Оваа врела температурата на етанол.

Под ова ниво се лесни испарувања. На пример, ацетон и етер. Погоре се изоамил и изопропил алкохол, furfural, и многу други хемиски соединенија.

Штета и здравствени придобивки

Банка на светлина од фузелово масло

Неверојатно, но вистинито: во себе износот на фузелово масла во светлина, како и други алкохолни пијалоци не е јасен показател за нејзината штетност. Најлесен начин да се разбере оваа изјава по пат на пример.Значи, во однос на содржината на масло, најчистиот алкохолен пијалок е вотка. Како резултат на принципот на исправка на производителите управуваат со речиси целосно да се ослободи од нив. На излез имаме содржи алкохол производот, содржината на фузелово масла за литар што е во рамките на 5-20 mg. Со други зборови, во стандарден шише од половина литар вотка содржи 0,025-0,1 грама на супстанциите.

Во исто време во традиционални ирски виски износот на фузелово масло може да биде до 3500-4000 mg на литар. Со други зборови, во шише од половина литар виски може да се детектира помеѓу 3,5 и 4 грама на таквите загадувачи.
Сепак, статистиките се побие тврдењето доаѓаат на ум дека вотка корист и штета на виски. Спротивно на тоа, повеќе од половина од сите случаи на алкохолизам паѓа на вотка. Тие објаснуваат тоа со фактот дека чисто етил алкохол побрзо зависност и затоа зависност.

Во овој пример, јас намерно оставени од светлина, како и во случајот на овој алкохол е невозможно да се име конкретни бројки за да се илустрира содржината на фузелово масла. Ова се должи на голем број на постоечки рецепти. Всушност, во зависност од суровините кои се користат, квасец видови и карактеристики на содржината на процес на дестилација на нафта е многу различно.

Така, придобивките и штетите на фузелово масла - се релативни поими. Се разбира, кога сме дома дестилирана светлина, ние мора да бараме да се отстрани што е можно повеќе од тоа штетни примеси. Така, ние ќе ги штити нашето тело од труење или мамурлак.

Во исто време, треба да се најде најдобрите рамнотежа, во која како резултат на пијалак нема да биде со вас штета, но во исто време да биде во можност да се пофали со одличен органолептички својства (арома, вкус и боја).

соодветна чистење

Светлина без алкохол

Видео: Како да се исчисти на пијалак, фузелово масло во светлина, светлина терапија со калиум перманганат

Кога станува збор за чистење на домот пијалак, погрешно да се зборува воопшто. Прелиминарните потребно е да ги поделат сите дестилати на домаќинствата во две големи групи. На прв пад пијалак добиен од шеќерна или жито каша. Во втората група ќе се третираат Бери и овошен пијалак.

Доколку се работи за житни култури и шеќерна Брага, оптимална шема за прочистување пијалоци вклучува два последователни дестилација, меѓу кои е дополнително да се исчисти пијалак јаглен, млеко или јајца протеини.

Во случај на овошје дестилати, ние не треба да се обиде да ги отстрани сите фузелово масло. Бидејќи во овој случај тоа се губи смислата на целиот процес. Впрочем, јаболка за правење светлина го однесе до финалето пијалок има карактеристичен вкус и арома. Така, на оваа суровина, јас препорачувам ограничена само на двојна дестилација.

Се разбира, и во двата случаи вториот дестилација треба да биде дел, кој се произведува со поделбата на производот во дропки: "тело", "главата" и "опашки". Овој пристап ни овозможи да се обезбеди највисок квалитет на пијалак прочистени од повеќе штетни фузелово масла.

Одат и да купат најдобрите светлина

Во коментарите на написот да ги изразат своите мисли на оваа тема, како и да поставуваат прашања.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Чистење на пијалак со помош на растително маслоЧистење на пијалак со помош на растително масло
Чистење светлинаЧистење светлина
Чистење светлина млеко е познат уште од античките времињаЧистење светлина млеко е познат уште од античките времиња
Чистење светлина млекоЧистење светлина млеко
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Како да се исчисти пијалак млекоКако да се исчисти пијалак млеко
Природни начини за производство на чистаПриродни начини за производство на чиста
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Како да се исчисти пијалак млеко: 2 антички начиниКако да се исчисти пијалак млеко: 2 антички начини
Како да се исчистат дома пијалак на фузелово масла. Предности и штети на масла во светлинаКако да се исчистат дома пијалак на фузелово масла. Предности и штети на масла во светлина
» » Фузелово масла во домот светлина