ma.AlcoruGuru.ru

Дестилирани светлина

Дестилирани светлина. Размисли за она што процеси се случуваат во исто време.

Кога ќе се загрее Брага (употреба светлина ) Гледајќи на цртеж, тоа е во одредена температура се претвора во пареа, во лименки под притисок на пареа и на цевката минува во барабанот на пареа.

Мораме да разбереме дека дома-приготвува на температура пиво се состои од вода, алкохол и фузелово масло.

Видео: фракциона дестилација и прочистување на светлина

Значи дестилација на светлина, на прво место се издвојува

• алкохол пареа (Како сразмер најмалите)• тогаш водена пареа (Специфична тежина од 1 g / cm3)

• На крајот, еден пар на фузелово масло (Најтешките).

                          Процесот на дестилација пијалак

Од загреан лименки, сите овие двојки падне во барабанот на пареа (што реков претходно, направете го тоа сами, со помош на шише (3 литри), навивам капакот на конзервирање и таму направи две дупки за цевки).Во овој случај, тапан пареа се користи како главен филтер на фузелово масла и вода.

Ако силно загреваат конзерва пиво притисокот-приготвува на температура може да оди преку цевка и во барабанот на пареа.

Ако тоа се случи, потребата за намалување на топлината (температура на греење). Во овој случај, тапан пареа штити против Брага се подготвува за производство.

Од тапанот на пареа најлесниот алкохол пареа да помине преку вториот цевка, која веќе е свиткана во серпентина и се чуваат во други лименки, со ладна вода кондензирана, а излезот е подготвена алкохол (Pervak).

Неопходно е да се биде секогаш во близина на светлина и да се следи внимателно овој процес.

Главната внимание треба да се посвети на барабанот на пареа (види да не се погоди да Брага), и промена на водата од други лименки во фрижидер-ладно време.

Треба да се сфати дека во процесот на дестилација пијалак, во првиот лименки алкохол станува се помалку и Брага континуирано испарува и на крајот излезниот производ е добиен со помала количина на алкохол.

Заедно со алкохол за време на дестилирани пијалак дестилирана вода и некои полесни фузелово масло. барабан на пареа е вода и најтешкиот фузелово масло. Во таков начин подготвени пијалак на еден се уште мора јасно на фузелово масла. Не заборавајте за тоа, бидејќи здравјето на повеќето скапи.

Видео: Moonshine двојна дестилација, добро, многу вкусен)))

Во следните напис, да се прочита за тоа како чистење светлина. Во оваа фаза ќе заврши процесот пијалак дестилација.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се направи пареа тапаниКако да се направи пареа тапани
Што е светлинаШто е светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Класичен светлинаКласичен светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Дизајн светлинаДизајн светлина
Светлина шеќерСветлина шеќер
» » Дестилирани светлина