ma.AlcoruGuru.ru

-Фузелно масло во светлина

Она што и дава на телото повеќе штета или светлина вотка? Водка - производ, кој помина темелно чистење на т.н. фузелово масло, што е штетно по тоа што содржи токсични материи. Сепак, се знае што е потребно за масло да се пренесат на карактеристичен вкус и боја на различни алкохолни производи. Затоа, во производството на благородни пијалоци (коњак, ракија) се дестилира од завршена. Во текот на дестилација, прочистување или други специјални техники се обидуваат да се отстранат штетните компоненти и да ја задржите корисни масла.

Алкохолот точка на вриење 78.4 °
Алкохолот Точка на вриење 78,4

Дека тие претставуваат

Светлина - алкохолен производ добиен дома од каша произведена од овошје, житарици, компири цвекло или со додаток на шеќер. процесот на ферментација произведува алкохол, кој потоа се дестилирана со користење на сварено апарат. Без оглед на тоа дали е домашен или фабрика, да добие сосема безбеден производ тоа е невозможно. Во дестилација заедно со алкохол е дестилирана надвор од тежина супстанции, вклучувајќи отров како што се метанол, како и мноштво на други органски соединенија (фузелово масло).

точка на вриење на алкохол 78,4 °. масла фузелово супстанции кои имаат вриење на пониска температура (ацетон, ацеталдехид и други) и на повисоки температури (амил, пропил, изоамил, како и други алкохоли, и furfural, ацетил). Многу од нив се исклучително токсични и опасни за луѓето (на пример, изоамил алкохол, furfrurol). сите тие паѓаат во форма на нечистотии во готовиот пијалок. Ова предизвика штета на светлина. Сепак, овие масла влијае на вкусот и бојата алкохолни пијалоци, Затоа, да се каже со сигурност дека тие носат ништо, но штета не може.

За да видите што се фузелово масла, може да се прелива малку вотка на чинија и го стави на оган. По син пламен ќе излезе на чинија остане жолта мрсна супстанција.

Кои се недостатоците на домашно производство на алкохол

Во фабриката, дестилација се врши потемелно, со поделбата на фракции и со помош на специјални методи на отстранување на повеќето токсични загадувачи.
Недостатоците на дома дестилација вклучуваат:

 • Неможноста прецизност на технологијата. Поради оваа посебна опасност е почетниот производ, т.н. "Pervak". Се препорачува да се ослободи од;
 • Иста како онаа на алкохол, или блиску до точката на вриење се супстанции кои не претставуваат човековото здравје, па дури и со внимателно набљудување на температурниот режим во финалниот производ ќе биде премногу фузелово масла.

Која е разликата во составот на различни алкохолни пијалоци

Алкохолните пијалоци не се само различни нивоа на алкохол. Вкус и боја тие се даваат разни нечистотии, чија содржина зависи од технологијата на суровина, дестилација и прочистување. Вкусот и квалитетот на таквите благородни пијалоци како ракија, да се постигне посебна долгорочна изложеност на одредени услови. Квалитативно алкохол треба да содржи неколку нечистотии може да биде штетно, сепак, треба да ги чува сите безопасни супстанции содржани во фузелово масла. Во спротивно, тие ќе бидат само алкохол решенија во вода.

Табелата подолу покажува колку различни на различни алкохолни пијалоци за содржината на фузелово масла.

алкохолнипијалок

вотка

пиво

вино

коњаквиски

содржина

фузелово масло (mg / l)

5-15

25-100

100-630

2000

6000

Која од овие пијалоци се направи повеќе штета? Излезе, се опиваат подеднакво брзо од било кој алкохолен пијалок, но злоупотреба на алкохол во користењето на вотка се случува многу побрзо отколку во употреба на благородни пијалоци. Ова се должи на фактот дека алкохолот содржи состојки кои го блокираат штетните ефекти на чист алкохол. Употребата на овие соединенија е дека тие го попречуваат апсорпцијата на алкохол во стомакот и неговата акумулација во крвта. Соодветно на тоа, што концентрацијата на токсини во органи како што се црниот дроб, мозокот, а другиот е помал. Се разбира, ефектот на алкохолот на телото е прикажано индивидуално и зависи од следните фактори:

  Опасност пијалак во споредба со вотка е предизвикана од лошата хигиена, долг и тежок процес мамурлак
  Опасност пијалак во споредба со вотка е предизвикана од лошата хигиена, долг и тежок процес мамурлак
 • Телесна тежина (y слабо лице има повеќе шанси да се опијам од целосна);
 • Размислувајте (во состојба на стрес луѓето се пијани побрзо);
 • закуски квалитет;
 • Износот на консумира алкохол и времетраењето на неговиот прием.

Корисни својства на одредени супстанции

-Фузелно масло е спореден производ на обработка содржат алкохол суровина за производство на алкохолни пијалоци. Употребата на овие супстанции е како што следува:

 • По поделбата на нив за време на дестилација на алкохол се користат како суровини за производство на амил алкохол. Овој материјал се користи како растворувач во прехранбената индустрија;
 • Исто така штетни компоненти содржани во фузелово масла (особено опасни "Pervak"), се корисни за да се утврди вкус, боја, мирис и други својства, давајќи им можност на функција за алкохолни пијалаци;
 • Тие содржат некои од компонентите, го олеснува мамурлак. Затоа, со користење на ракија, содржат такви компоненти, мамурлакот симптоми не се толку лоши, колку во користењето на вотка, иако хемиски тоа е повеќе чисто. Покрај тоа, ние мора да се напомене дека вотка решивме да се измери половина литар и ракија - очила.

Тоа што е лошо во светлина

На штети предизвикани од присуството на фузелово масла со алкохолни пијалоци? Процесот на разделување токсини се случува во црниот дроб. Колку повеќе алкохол ќе влезе во телото, толку е поголем товар на црниот дроб. фузелово масло содржи полиоли, кои, поради својата сложена структура Сплит е многу потешко. црниот дроб комплициран процес деконтаминација токсини забавува. Состојба мамурлак продолжен.

За расцеп алкохоли мора да се подложи на процес на оксидација со кислород влезат во крвта. На подолг синџирот на јаглерод во молекулите на алкохол, се бара повеќе кислород. На употреба на големи дози на алкохол снабдувањето со крв е тешко, кислород не е доволно, па на отровите не се целосно оксидира. Добиени на тој начин супстанција повеќе токсични од етанол.

Опасност пијалак во споредба со вотка е предизвикана од лошата хигиена, долг и тежок процес мамурлак. Некои луѓе веруваат дека таа предност што е "природен производ домашна". Сепак, употребата на алкохол е директно поврзана со силно влијание на отровите во телото на човекот. Производство на алкохол треба да се постапува од страна на експерти кои се запознаени со хемија, токсикологија, процесна опрема за дестилација на супстанции кои содржат алкохол. Фузелово масла присутни во големи количини во домашниот алкохол (светлина), уште повеќе се засили опасност за човечкото тело. Затоа производство на обидот да се исчисти на такви масла на различни начини (со активен јаглен, калиум перманганат, натриум или јајце протеини, како и од страна на замрзнување). Користете пијалак по прочистување на штетни компоненти се несомнено поголеми.

Прочистен со двојна дестилација за производство на силата на 40 ° е погоден за добивање на медикаменти почетната инфузии (на пр, глог). 100 бобинки се 0,5 литри вотка, инсистираат на 2-3 недели. Глог содржи супстанци способен за намалување на крвниот притисок, подобрување на состојбата на крвните садови и срцето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што каша температура distillativeШто каша температура distillative
Фузелово масла во домот светлинаФузелово масла во домот светлина
Предности и штети на здравјето на светлинаПредности и штети на здравјето на светлина
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Што е светлинаШто е светлина
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Роуан светлинаРоуан светлина
Колку калории во светлинаКолку калории во светлина
Светлина: Штети и придобивкитеСветлина: Штети и придобивките
Како да се исчисти пијалак млеко: 2 антички начиниКако да се исчисти пијалак млеко: 2 антички начини
» » -Фузелно масло во светлина