samoogna чистење млеко И чистење пијалак млеко се користи во домот. Овој еко-пријателски начин да се отстрани фузелово масла, кои се таложи е сигурен ако користите природни млеко. Ако ги споредиме овие два производа - светлина и кравјо млеко, тие се како антагонисти. Алкохолот отровни разлика корисни животински производ.

Видео: Чистење светлина манганМади пијалак понекогаш е врела каша, ако не се контролира температурата на дестилација. Станува облачно и во процесот на млеко за чистење. На фактот дека казеин (протеин комплекс), албумин (едноставен протеин соединение, кога се загрева ролни) влијаат на овој. Тие се содржани во млекото и се врзуваат фузелово масло. Ефект на матност и масти.

Античките метод на чистење пијалак - за да додадете на тоа млеко

  • За оваа пастеризирано производот се зема до максимум од 150 грама на 10 литри силен пијалак (не повисока од 60 степени). Потоа сè се меша и се затвора цврсто.
  • Смесата се стави на ладно место и се чуваат на собна температура за околу една недела.
  • Секој ден е разнишан, тоа ќе ги преземе во првите 5 дена. Со визуелна опсервација, реакција веднаш - -Фузелно масло талог. По една недела на светлина изложеност филтрира.


Може да се користи наместо на пастеризирано млеко, што претходно ја предизвика на прав во топла вода, се лади и потоа додавање на алкохолни пијалаци. Јазот помеѓу мешање и додавање е 2 или 3 ч.

Постојат неколку други начини на обработка на надземни се користи од страна на индустријата. првиот Чистење светлина млеко во стаклени теглиалкохолни пијалоци се врти