ma.AlcoruGuru.ru

Пареа барабан за светлина со своите раце

Пареа барабан за светлина со своите раце

Повеќето познавачи на домашни алкохолни производи се смета за најдобар чистење решение за многу проблеми. Користење на активен јаглен или калиум перманганат, се подготвени на таков начин облагородување пијалак. Всушност, може да се најде друг начин за производство на чиста. За тоа е доволно да се надополни (подобри) светлина и се прилагодува на него дополнителен модул - парни барабан. Направете го тоа секој може многу обичен банки.

Пареа тапан - посебен дел од оваа светлина, која припаѓа на категоријата на задолжително. Тој се приклучува на калем и надминување на коцка со користење на цевки. Назначен создава пареа тапан прочистување пијалак непотребни (штетни) нечистотии, значително зголемување на неговиот квалитет.

Видео: Како тапан пареа! Едноставен светлина!

Со цел да се користи пареа тапани

Врз основа на фактот дека температурата на вриење на алкохол поголема од онаа на штетни примеси, беше дизајниран принципот на барабанот на пареа. Кога се инјектира во барабанот на пареа штетни супстанции се кондензира, туку и до точка на вриење не може бидејќи целиот топлинска енергија е насочена кон алкохолот.Како резултат на тоа, дестилација со пареа тапан акумулира течноста има светло-кафеава боја и непријатен мирис. Простори на таа течност може да биде различен. Тоа зависи од материјалот што се користи, како и на дизајнот на светлина. Околу седум литри вотка се добива околу 400 g на кондензат со штетни нечистотии.

Користење на барабанот на пареа може да се решат некои важни прашања:

Видео: светлина свои раце. пареа купола

 • ефективно да се чистат светлина без употреба на хемикалии;
 • Тоа дејствува како бариера која обезбедува на високи температури во каша на пијалак внесување;
 • пареа барабанот е лесно да се изгради на нивните сопствени, а исто така лесно да се прикачат на светлина;
 • Тоа заштедува време затоа што ја елиминира потребата за повторно дестилација.


Домашна пареа барабанот на банките

Домашна пареа барабанот на банките

За изградба на пареа тапани да се земе:

Видео: како да се направи пареа тапанот на банки или bubbler на банките, како да се направи bubbler за светлина

 • три-литарски тегла со затворање на капакот;
 • 2 монтирање кој има надворешен навој;
 • 2 навртки;
 • маркер;
 • термо лепило наречен Повеќе ладно заварување;
 • шило.

производство чекори:

 1. Наводниот поврзување места нацрта круг во дупката. Со поставување е да се примени на банката, и, исто така, ја опкружи маркер.
 2. Да се ​​направи дупки на Очертана олово линии, пресување, маркер за метал нанесуваат во дупки формирана и саканата создаден.
 3. Местење на собата и ги зацврсти безбедно со ореви. Пред да се отвори за монтирање на двете страни се постапува внимателно со ладно заварување или посебен лепак.
 4. Пареа тапан е поврзан со коцка дестилација и серпентина.

Moonshine со барабанот на пареа

Воден цевка мора да се наоѓа под 15 cm во однос на Ставање. Овој договор ќе им овозможи на цевки за да се заштитат од процесот на добивање светлина во каша.

Производство аналози светлина, исто така, содржи пареа тапан направени од нерѓосувачки челик. Дома, ова може да се направи. Треба да се напомене дека на ефикасноста на барабанот на пареа е директно зависна од тоа колку температурата се зголеми каша. За да се добие поголема количина на кондензат температурата за намалување каша. Обемот на барабанот на пареа за светлина кој се произведува со свои раце, да се направи различни, но во исто време намалување на износот на добиената пијалак.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Како да се направи пареа тапаниКако да се направи пареа тапани
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Дестилирањето светлина каша во барабанот пареаДестилирањето светлина каша во барабанот пареа
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Класичен светлинаКласичен светлина
Избор додатоци за светлинаИзбор додатоци за светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Светлина двојна дестилација - надградба на системот со поставување на барабанот на пареаСветлина двојна дестилација - надградба на системот со поставување на барабанот на пареа
» » Пареа барабан за светлина со своите раце