ma.AlcoruGuru.ru

Класичен светлина

Видео: Moonshine Тројан

класичен светлина

класичен светлина

Ако не сакате да ја купите светлина онлајн продавница ефтин, тоа може да се направи со свои раце!

Класичен сварено апарат се состои од резервоар, и фрижидер серпентина.

Видео: Moonshine класика со пареа тапан и дестилатор зајакнувањеБак - дизајн и барањата на основниот услов на резервоарот - материјалот од кој е направен, мора да има најмалку можното влијание на храна и течности во контакт.

дизајн резервоарот треба да им овозможи тесно поврзани со него до крајот на светлина и да се обезбеди лесен пристап до својата внатрешна површина за перење. Во резервоарот термометар за да се следи температурата на перење (доколку постојат). Неодамна почнавме да се произведуваат тенкови со вграден греење елементи.

Видео: Moonshine класичен со тапан пареа. Дестилација на шеќер каша

                      Калем - дизајн и барања

На намотката е цевка рана во спирала со исправен делови на краевите на цевката за поврзување на други елементи приготвува на температура апарат. Барања за материјалот од кој е направен на калем иста како и во производството на резервоарот.

             Фрижидер - видови, структура и барањаФрижидери се користат два вида: не тече и protochnye.Neprotochny фрижидер е контејнер-тип на коритото на кој е ставен во серпентина и полни со вода.

Во процесот на принудувајќи не-течна вода во ладилникот мора да се промени, поради неговата греење. фрижидер протокот е резервоарот, кој е запечатен со серпентина интегрирани издувни цевки. На резервоарот за поврзување на две црева за довод и одвод на вода.

Барања за материјалот од кој направи фрижидери се мали - само не многу 'рѓа.

Видео: Moonshine Феникс - Сон

                                    Процесот на дестилација

За дестилација на светлина Брага се истури во резервоарот. Тесно поврзан со серпентина резервоарот со фрижидер. Поврзан со кулер црева за снабдување и празнење вода. Во рамките на слободниот крај на серпентина е замена за пакување на готов производ и да почне да се загрева на Брага резервоарот. Процесот на дестилација е потребно да се контролира температурата на миење - оптимална температура околу 80 C.

процесот Оставањето е определен или alcoholmeters или прекин пијалак согорување (што одговара тврдина околу 35 степени).

                                               пареа купола

Неодамна, се повеќе и повеќе светлина опремен со т.н. пареа барабан. Пареа барабан се инсталира помеѓу резервоарот и серпентина. Тоа претставува вертикален и затворен резервоар со две цевки, погоден да го одозгора, и е наменет за отстранување на алкохол од фузелово масло пареа влегуваат серпентина

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Повратниот удар - светлина MashkovskiyПовратниот удар - светлина Mashkovskiy
Moonshine за индукција на шпоретот е технолошки едноставна иMoonshine за индукција на шпоретот е технолошки едноставна и
Опрема за подготовка наОпрема за подготовка на
Материјали за производство на калемМатеријали за производство на калем
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Што е светлинаШто е светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Електрични светлинаЕлектрични светлина
Размислете светлина alkovarРазмислете светлина alkovar
» » Класичен светлина