ma.AlcoruGuru.ru

Како да се направи пареа тапани

Видео: Како да се направи вистинскиот тапан пареа. детали

Како да се направи пареа барабан (рефлукс) се со свои раце? Има многу решенија за ова прашање. Но, прво, ќе погледнеме во она што е тапан пареа, и она што е за?. И така тапан пареа (рефлукс) - еден вид на филтер кој го прочистува дестилат ..." />

• Копче Украсување. Па, тука е тоа што има на дофат на раката. Главната работа е да се биде добро завиткан.

• нож. Нож мора да биде остар со тврд раб. Ножот не се свитка многу. Значи нож ќе направи две дупки во капакот.

  Процедура за производство на пареа барабан

• капак seaming. Мошне едноставно, да ги преземе подготвена 3-литарски тегла и zaktyvaem на него со помош на копчето за метална обвивка.

• Подготовка дупки. Веќе на валани-up покритие е потребно да се направи две дупки со нож само под дијаметарот на две цевки, кои веќе го имаме.Метал во мека корица, па не треба да биде проблем. Вежба вежба тука не е потребно. Неколку пати нежно ѕиркаат нож во капакот. И испапчен нанадвор наведнуваат, ги отсече не е потребно.

Обидете се да внесете цевката, ако не е погоден, се наведнуваат малку повеќе метал во капакот. При вметнување на цевка, а потоа тие можат да бидат малку назабени поправи положбата на цевката, така што нема да го протурка понатаму.• Заптивање. Нашата домашна пареа тапан мора да биде целосно затворена. И како е тоа направено?

И сè е многу едноставна. Тоа не се потребни никакви дополнителни цевки и така натаму. Запечатување ќе се направи со користење на конвенционални тест.

Земи малку брашно, се разредува со вода, месете го тестото, како кнедли, кнедли. Да јајца во тестото не е потребно - шега. Zameshennoe тестото на тенка тресењето kachalochki. Па, околу 1,0 см во дијаметар.

И ова место kachalochkoy запечатени цевка влез во капакот. На кратко заврши тестото и притиснете со прстите. Тоа е целата печат. Во текот на дестилација на капа миење загрева и тестото ќе се држи силно и ќе Korzh.

Така што воздухот од тегла преку печат нема да излезе. Тоа е докажано. Пареа барабан собранието со уредот може да види тука.

По кои работат светлина од нашата домашна пареа тапан цевка исклучени. Ова е направено многу лесно. Сува otshkryabat тесто, измијте го капакот. Сè мора да биде чиста.

И во банката ќе се одржи за еден литар фузелово масла и сите нешто гадно - е кога се протега на 30 литри миење. Сега дека знаете како да се направи пареа барабанот на банките. и квалитет вотка дома готвење без таков филтер е едноставно невозможно. Ви посакувам успех!

Видео: Како да се направи пареа барабан за 15 минути

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Класичен светлинаКласичен светлина
Избор додатоци за светлинаИзбор додатоци за светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Светлина двојна дестилација - надградба на системот со поставување на барабанот на пареаСветлина двојна дестилација - надградба на системот со поставување на барабанот на пареа
Дизајн светлинаДизајн светлина
Пареа тапан - именување светлинаПареа тапан - именување светлина
» » Како да се направи пареа тапани