ma.AlcoruGuru.ru

Светлина со тапан пареа со своите раце

дома пареа тапани

Чистење светлина - прастара предизвик се соочуваат судиите дома алкохол. Повеќето облагородува подготвени дестилат фрлање калиум перманганат, активен јаглен и други средства. Но, може да се направи поинаку - за модернизација на светлина, додавајќи еден модул - парни барабан. Ние ќе го разгледаме зошто и како да се користи овој уред. За изградба на наједноставен дизајни треба само една нормална банка.

пареа купола (Рефлукс или prikubnik) - Факултативна дел од светлина, поврзани со цевки Distilleries коцка и калем. Тоа е садот во кој еден пар на првиот ладење, а потоа некои од нив се вари повторно и се движи во серпентина. Во текот на дестилација рефлукс кондензаторот се користи за физичко чистење пијалак на загадувачи, а со тоа подобрување на квалитетот и зголемување на производството на дестилат тврдина.


Возење светлина со тапан пареа

Зошто потребата за пареа тапани

принципот на работа на барабанот на пареа се базира на фактот дека точки на вриење на повеќето штетни примеси е пониска од онаа на етил алкохол. Добивање на првиот барабан пареа, опасните супстанции се кондензирана, но повеќето не се вари, бидејќи топлинска енергија е потрошено во испарување dephlegmator полесни дел - етанол.

По дестилација со пареа тапан резервоар собрани светло-кафеава течност со лут непријатна миризба. Нејзината висина ќе зависи од суровина се користи и се мешаат дизајн апарат. Во конвенционалните дестилација шеќер каша 7 литри вотка (45 степени) е потребно да се 300-400 ml на кондензат загадувачи.


На течноста во dephlegmator

Предности на пареа на барабанот:

 • пијалак чисти на физичкиот слој, кој ефикасно хемиски методи (калиум перманганат, натриум карбонат, активен јаглен), но, доколку се посакува, и двете методи може да се комбинираат;
 • Таа служи како бариера која го штити од добивање запарвам каша на превисока температура на дестилација (навлегувањето);
 • Тоа го прави посилни пијалак;
 • овозможува вкус на пијалок во процесот на дестилација (во пареа барабанот е доволен за да се кора од портокал, јаболко парчиња, итн)
 • лесно да се инсталира, тоа може да се поврзе со било кој од дестилатор со дестилација коцка.

Домашна пареа барабанот на банкитеДизајнот е едноставен рефлукс, потребни за изградба на:

 • Банката 2-3 литри со капак тесна метал;
 • елементи за поврзување со надворешен навој - 2 парчиња;
 • навртки - 2 парчиња;
 • маркер;
 • отпорни на топлина лепило (ладно заварување);
 • шило.

инструкции:

1. дијаметар дупки разграничат во места наменети соединение. Унијата се примени на капак од тегла, и намалување на околу маркер.2. Направете дупка. Предводени од остар шило извлечени линии, а капакот на метал не се фаќа низ.

3. Инсталирајте Унијата, да ја поправите својата ореви. Да заврши процесот на запечатување со заварување или ладно отпорни на топлина лепило пред собранието дупка структура со надворешниот и внатрешниот страни.


Покријте внатре во барабанот на пареа

На надворешната страна на капакот

4. барабан на пареа е херметички поврзан на коцка дестилација и фрижидер (калем) светлина.

домашна пареа барабанот на банките
собраа структура

За да се избегне паѓање во светлина на дома пијалак, Ви препорачувам да се одржи на олово цевки 10-15 mm под Ставање. Оваа дополнителна мерка на безбедност ќе биде многу корисно за почетници авто-тркачи.

Детални упатства за производство на пареа тапанот е прикажано во видеото. Авторот прави дупка со специјално наострен вежба, а на горната површина на капакот поставува два гола. Сигурноста на овој дизајн не е доведена во прашање.

Во модели на фабриката светлина се користи нерѓосувачки челик пареа тапан, но го прават тоа лесно дома, покрај тоа, овој рефлукс постои очигледна предности во однос на "конзервирана" дизајн.


Рефлукс кондензаторот од нерѓосувачки челик

Ефикасноста на барабанот на пареа, зависи од степенот на каша греење. На намалување на температурата, толку повеќе штетни супстанции кондензира на дното на садот. Исто така е можно да експериментирате со капацитет на обемот на кондензаторот рефлукс и организацијата на надворешно ладење. Недостаток - овој метод се намалува производството на светлина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Што е светлинаШто е светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Дестилација на мулти-фаза на светлинаДестилација на мулти-фаза на светлина
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Класичен светлинаКласичен светлина
Избор додатоци за светлинаИзбор додатоци за светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
» » Светлина со тапан пареа со своите раце