ma.AlcoruGuru.ru

Повратниот удар - светлина Mashkovskiy

На оригиналниот дизајн

светлина Mashkovskiy

Светлина Mashkovskiy - Magarych

Дополнителни уреди во дестилација овозможува да се подобри квалитетот на домашните алкохол. Таквата светлина Mashkovskiy. Таа има две пареа тапани наместо една. Алкохол пареа се чистат двапати. За подобар квалитет се добива пијалак. Првиот пар тестирани груба, тогаш во ред прочистување. -Фузелно масло проток надолу кон дното на пареа барабан. Уредот е компактен и продуктивен. Тоа е комерцијално достапен во неколку верзии, кои се разликуваат само во однос на уште.

дизајн карактеристики

Постојат светлина Magarych Mashkovskiy 12 литри. Таа е направена од нерѓосувачки челик. На alembic прицврстени за лесно носење две дрвени рачки. Серпентина се става во посебен носител на метал. Две цевки во постудена дизајниран за поврзување на црева и протокот на ладна вода. Пареа барабан 12 се наоѓа вертикално над дестилација на коцка,-литар. Во вториот од нив е изграден bimetal термометар со мерач за брзо бирање. поделби скала опсег од 0 - 120 степени. Сите врски се целосно запечатени. На дното на уште совршено мазна, која е од корист за дестилирање каша за електрична енергија или индукција на шпоретот. Како уред-приготвува на температура Magarych Mashkovskiy 12 литри не произведува никаков мирис за време на операцијата, но само еден пијалок алкохол.



светлина Mashkovskiy

Trinadtsatilitrovy

светлина Magarych Премиум

Светлина Magarych Премиум

Други пијалак уред Magarych Mashkovskiy волумен 13 l разликува само уште. Исто така, постојат два парни тапан апарат, има термометар. Седимент заменет со колона дестилација, прочистување на алкохолни испарувања на загадувачи. На долниот тапан пареа има издувен вентил за отстранување на фузелово нафта тече. Тоа едноставно се поврзува силиконски цевка е вметната и нејзиниот капацитет тим.

Dvadtsatilitrovy



Друга олицетворение наречен светлина Magarych Mashkovskiy 20 BKDR има alembic 20 литри. Тоа е идентична во дизајн на другите. Тој има бескорисно на долниот тапан пареа и цевки во ладилникот за вода за пиење. На горниот пареа барабан има капак, можете да го симнат и да се постават зачини за ароматичните алкохол. Како што се подвижни капаци се исто така достапни на други уреди.

Што да се избере?

Сите конструира Mashkovskiy уред направен од нерѓосувачки челик AISI 304, издржлив и сигурен во работењето. Дестилаторите тие се обезбеди квалитет на пијалак. Гумени облоги. Вертикалниот дизајн на "луѓето" светлина е добро, бидејќи тоа заштедува простор во собата кога дестилација. Едноставен патентиран уред за дестилација на многу удобно и убаво да се погледне. Еден светлина Magarych Mashkovskiy 20 BKDR в ред за повеќе домашни вотка. Од најпопуларните дизајн на единица капацитет од 12 литри. Таа обезбедува 2.000 ml на час алкохолна течност, термометар германско производство во точни читања. Најпогодни е "популарни" светлина Уредот започнува Vinokur. Тоа може да се добие уште квалитетот на алкохол производ, наместо да прави последователни прочистување или секундарна дестилација.

светлина шема Mashkovskiy

Со Snap-на капакот

Еден сериски Magarych Mashkovskiy апарат 13 има капак резервоар за дестилација, прицврстува на бравите. Шест од нив, и поставата е направен од силикон. Можете да го отстраните капакот лабава, истурете Брага, затворете го садот и да ја започнете дестилација. Еден од dvenadtsatilitrovy светлина буџетот серија со не-отстранлив капак уште помалку лесен за употреба. Но, тој има две bimetallic термометар. Еден на горниот тапан пареа, а другиот на alembic. Па подобро да го контролираат процесот на почетниците во дестилирани. капакот на уредот не е отстранлив и е прицврстена на вратот на дестилатор за налевање и налевање на пијалак.

за работа

Сите производи за Mashkovskiy подготовка произведени во Челјабинск. Со купување на таков уред, потребно е во согласност со упатствата прво се дестилираат вода во него. Неопходно е да се отстранат несаканите нечистотии од метал што се случи за време на производниот процес. Вклучува стоки се црева, кои се наменети за поврзување на прскалките кулер проточна вода серпентина. Тоа може да се врши директно од чешма. Исто така се препорачува систематски дестилација на миење миење машина. Најдобро е да се биде пропушти вообичаените вода за греење пареа.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Светлина "рушвет" Mashkovskiy - иновативен дизајн со голем потенцијалСветлина "рушвет" Mashkovskiy - иновативен дизајн со голем потенцијал
Германски светлина ВагнерГермански светлина Вагнер
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Светлина од MultivarkiСветлина од Multivarki
Размислете светлина alkovarРазмислете светлина alkovar
Прекрасна светлина добри топлинаПрекрасна светлина добри топлина
Преглед на машини за производство на светлинаПреглед на машини за производство на светлина
Класичен светлинаКласичен светлина
Избор додатоци за светлинаИзбор додатоци за светлина
» » Повратниот удар - светлина Mashkovskiy