ma.AlcoruGuru.ru

Улогата на барабанот на пареа во светлина

содржина

Не секоја светлина може да најдете ставка како што е кондензаторот рефлукс, и затоа што многу на прашањето: "Зошто е потребно?". Но, секој bootlegger ќе ви каже дека неговото присуство е пожелно. По сите, за време на дестилација на миење за тоа ќе заминеме штетни и опасни материи. Да го земеме еден одблизу на светлина на септичка јама и ние ќе се разбере што е тоа.

Предности светлина опремени пареа тапани

Во дестилација на миење, тоа доаѓа од не само алкохол, кои сите се обидуваат да се добие, но исто така штетни супстанции наречени фузелово масло. Ако инструментот не обезбеди посебен оддел рефлукс кондензаторот фабриказа нив, овие адитиви спаѓаат во рамките на крајниот производ - алкохол, со што станува се повеќе горчливо и понекогаш има лош мирис. Тоа е поради оваа причина, многу bootleggers принудени да дестилираат на производ неколку пати да се ослободи од нечистотии. Со цел да се оптимизира процесот и да се спречи корисниците од непотребни процедури, ја измислил тапан пареа, или како што се нарекува - шахтата.

За оваа причина, без оглед на тоа дали домашна уредот или купи во продавница, експертите советуваат да се купи уред со вграден барабан пареа, која е цврсто затворени од страна на две цевки. Така, каша по дестилација, тоа ќе се сретнат со жолта течност, која ќе има остар и непријатен мирис. Нејзината висина ќе зависи од дизајнот на уредот и неговиот волумен. Во просек, на количеството на отпад што е 5-6% од вкупната тежина на каша.

Така, таа ги има следниве предности:

 • Го чисти алкохол во исто време не се употребуваат хемикалии како што се калиум перманганат, натриум и така натаму. Но, можете да користите два начини одеднаш, активен чистење;
 • Ако се вози на температурата е премногу висока, Брага може да падне до веќе прочистен пијалак, печалбари во овој случај е потребно за да го блокираме влезот Брага;
 • за да се поврзете на шахтата што не ми треба некои посебни знаења или вештини, како што е доста едноставно во дизајнот;
 • таков уред може да заштедите време, бидејќи по алкохол, не мора да биде дестилиран по втор пат.

Принципот на работа на барабанот на пареаМногу корисници не разбирам зошто ние треба светлина со вграден барабан пареа и како таа работи. Ајде да се справи со ова прашање. Ако се повикаме на хемија, тоа може да се сфати дека точката на вриење на фузелово масла и други нечистотии се многу повисока од онаа на етил алкохол. Тоа е поради оваа причина, да влезат во dephlegmator прво, тие веќе не се испарува од таму, и сите топлина оди во етанол. Ако некогаш сте се подготвени алкохол за време на користење на рефлукс, веројатно сте го виделе некои жолти и непријатен мирис течни ви останува. Сега замислете дека не доселениците овие нечистотии ќе остане во вашата светлина.

Значи, рефлукс - сад кој е цврсто затворени од страна на две цевки. Служи за чистење каша и се поврзува два канали со кондензаторот рефлукс и коцка. Како резултат на тоа, паровите ќе можат да се движат слободно низ цевките и етил алкохол за да се вари и исчезне во исто време. Како резултат на тоа, два канали
пареа барабанот на банките колодоселениците единица е поврзан со светлина, и помага да се реши фузелово масло.Многу од оние кои се вари пијалак куќа, тврди дека светлина не е секогаш со кондензаторот рефлукс, што дури и продавници за алкохол имаат фузелово масло во составот. Но, всушност, во пиво, вино и други пијалоци фабрика што е содржан во минимален износ, и затоа не може да се користи на духот и вкус.

Домашна пареа барабанот на банките

Ако сеуште не сте сигурни дали треба рефлукс кондензаторот, и не сакаат да потрошат пари за тоа, можете да го направите сами. За да започнете, ќе треба следните материјали:

 • пареа барабан структура дијаграм;
 • празни половина литар тегла;
 • 2 грло;
 • материјал за адхезии - заптивната смеса или ладна боцка;
 • 2 навртки;
 • Ударна погодна за дијаметарот на прскалка.

Со цел да ги направат своите сопствени септичка јама, не се потребни дополнителни знаења и вештини. делови во капакот на барабанот на пареаНо, по производството, ќе се разбере токму она што е.

За да се направат нештата право, следете ги инструкциите подолу:

 1. Прикачи две подножја во банка и да се подготви за капакот на отворот за нив.
 2. Земете шрафцигер, внесете малку вежба, која ќе биде погодна за дијаметар на приклучокот и да се направи на насловната банките две дупки.
 3. Secure Sockets со ореви и да ги отстрани јазот користење на заптивната смеса. Овие две дупки ќе биде поврзан со капак серпентина и коцка дестилација.
 4. Поврзување на две дупки на цевката и да ги поттикне да дома пијалак единица. Со цел да се направи квалитетна машина бидете сигурни дека сите отвори и премини беа затворени.

Во производството на доселениците не е голема работа, па лесно може да го направите сами. Ако не се разбере нешто, шемата ќе ви помогне да се разбере како да се направи дупки, внесете фитинзи и цевки.

Светлина направи со тапан пареа, со цел да се ослободи од алкохол од несакани нечистотии како што се фузелово масло. Запомнете дека голем број од нив во светлина може да биде опасно за здравјето. Тоа е причината зошто оние кои имаат уред без капак, принудени да двапати бркаат светлина, така што тој не се непријатен мирис и вкус. Тој е едноставен за производство, а со тоа и, ако сакате, можете да го направите сами.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Што каша температура distillativeШто каша температура distillative
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Што е светлинаШто е светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Дестилација на мулти-фаза на светлинаДестилација на мулти-фаза на светлина
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
» » Улогата на барабанот на пареа во светлина