ma.AlcoruGuru.ru

Домашно пиво

Ладна вода (по можност од и) се истура во цевката. За да додадете јачменов слад, сето тоа е оставено на целата ноќ. Следниот ден сите течност се става во тенџере, Дода, сол, сите сварено два часа на тивок оган.

Потоа Дода, хмељ, и се готви за 20 минути повеќе. Тогаш подготвени течност се филтрира преку газа и се полни во цевката да се излади на пијалак.

Потоа додадете меласа и квасец, добро промешајте, и замина за 24 часа да се направи добар подарок. Тогаш тој варен пиво се истури во шишиња, обезбеди изложеност за 24 часа.

Потоа запечатена. Варен пиво може да се конзумира во еден ден. Тоа е основа на целиот рецепт да се готви домашна пиво.

       состојки:

• меласа (Една чаша)

• габична (Една чаша)

• хмела (Шест чаши)

• јачменов слад (Polvedra)

• вода (Две кофи).

• Сол (Една лажичка)

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пиво направено од 'рж брашно со мед и шеќерПиво направено од 'рж брашно со мед и шеќер
Рецепт за мед пиво домаРецепт за мед пиво дома
Изработка на виски домаИзработка на виски дома
Британскиот пивоБританскиот пиво
Пенливо вино шампањПенливо вино шампањ
Вкусна домашна пивоВкусна домашна пиво
Класичен пиво: рецепт ниски алкохол пијатКласичен пиво: рецепт ниски алкохол пијат
Рецепти за пиво домаРецепти за пиво дома
Голема рецепт пченица пивоГолема рецепт пченица пиво
Едноставен homebrew рецептиЕдноставен homebrew рецепти