mulled вино од куќа виноПрво на сите, треба да дознаам што е неверојатно фасцинантен вид на збор - mulled вино. го слушате, ви го претставуваме слика на детските бајки, каде gnomes под елката пијалак магија напивка. И малку вистина во оваа претстава таму. Превод од германски: mulled вино - пожар или блескав вино. И тие го нарекуваат тоа, не само затоа што тие се пие топла, но исто така и за луто, специфичен вкус. Едноставно кажано - тоа е слатка топло вино со зачини.

Тоа не е тешко да се утврдат родното место на оваа корисна и многу вкусна пијалок. Германската името исто така укажува на местото на настанување на mulled вино. Суровини, студени зими на Централна Европа се наметнува на нацијата на пронајдокот, ниски алкохол пијат со зачини, пиење да биде топло за поголем ефект. Човекот веднаш загрева, расположение и неговата здравствена состојба е подобрена. Настинки и не се осмелуваат да се пријде. Ова е чисто зимски пијалак - кој има потреба топло вино во текот на летото? Појавата на mulled вино придонесе за географски откритија. Во Европа започна да увезува зачини, цените се паднати за нив. Тие станаа подостапни.

Адитиви за подобрување на вкусот

И сега неколку зборови за да го додадете во пијалок лимони, портокали, мандарини, круши, јаболка, итн Тоа беше таму