ma.AlcoruGuru.ru

Светлина од шпоретот

Светлина на притисок шпорет е многу лесен за употреба дома. Сега постојат многу дизајни светлина

. Една од опциите користење притисок шпорет.

Видео: Како да заработите Moonshine од шпоретот и термос, што го прави светлина без проблеми

самата шпорет се користи како главен резервоар, во која се пролива подготвен Брага дестилација.

На капакот има шпорет вентил притисок, што извртување и добиени одлични дупка во која е вметната бакар или друга метална цевка.

Целосно составени од светлина притисок шпорет се состои од:  • притисок шпорет. Главната сад за каша. Поголем обем, на

пареа купола

пареа купола

Повеќе светлина надвор.• пареа барабан. А многу важен детал. Наједноставниот опција - ох 3-литарски тегла, навива метал капа (кој се користи за зачувување).

Во оваа покритие прави две дупки. Во една дупка е цевка на притисок шпорет, а вториот дупка е вметната во друга цевка која е поврзана со фрижидер.

• Фрижидер. Не може да има многу различни опции. Но, сите сте едно - да се излади на пареа алкохол што кондензира во течност. Тоа може да биде било сад со дупка на дното, преку кој малку оди серпентина.

• серпентина - цевка свиткана во спирала.

• Поврзување цевки.

Цевката од капакот на пареа тапани, тоа е најдобро да се запечати конвенционален тест. Брашно со вода да се мачкам, како кнедли. Тоа е најстариот еколошки метод, и што е најважно, не се однесува како резултат на пијалак.

Видео: светлина од шпоретот

Притисок шпорет капак на цевката исто така може да бидат запечатени тест. По кои работат светлина тестото е лесно да се чисти со обична вода.

Тоа е во основа на целата структура светлина од шпоретот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ние себе си се направи светлинаНие себе си се направи светлина
Едноставен светлина НептунЕдноставен светлина Нептун
Генератор на пареа за правење светлинаГенератор на пареа за правење светлина
Moonshine за индукција на шпоретот е технолошки едноставна иMoonshine за индукција на шпоретот е технолошки едноставна и
Како да се направи светлина од притисок шпорет?Како да се направи светлина од притисок шпорет?
Како да се направи светлина од таватаКако да се направи светлина од тавата
Што треба да биде коцка да го дестилираат светлинаШто треба да биде коцка да го дестилираат светлина
Домашна светлина од шпоретотДомашна светлина од шпоретот
Домашна светлинаДомашна светлина
Како да се соберат светлина?Како да се соберат светлина?
» » Светлина од шпоретот