Повеќето дома дестилаторите користење на машината на која алкохолот се добива со растително масло од сончогледдестилација. Иако овој метод на дестилација на каша се користи за многу векови, го нарече идеална тешко. Дестилатот добиени содржи голем број на нечистотии кои можат да се отстранат со неколку методи безбедни за здравјето. И чистење светлина нафта - еден од најефикасните и безопасни за здравјето практики.