ma.AlcoruGuru.ru

Денот на вљубените

Коктел Состојки:

  • сок од портокал 30 ml
  • бел рум 45 ml
  • црвени пристаниште 10 ml
  • Grand Marnier ликер 15 ml

состојки:

- Светлината соба 45 ml

- Алкохол Grand Marnier 15 ml

- Порт вино црвено 10 ml

- Свежо исцеден сок од портокал 30 мл

подготовка

Во шејкер со мраз подаваат рум, црвени пристаниште вино, ликер Grand Marnier, свеж сок од портокал. Процедете во коктел чаша и служат гарниран спирала на кора од портокал.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
МимозиМимози
Бејли (Baileys)Бејли (Baileys)
Подгответе коктели со limoncelloПодгответе коктели со limoncello
БронксБронкс
Алкохол големата marnier - "златен стандард" за квалитетАлкохол големата marnier - "златен стандард" за квалитет
Коктели со коњакКоктели со коњак
Крем ликер - едноставен дома рецептКрем ликер - едноставен дома рецепт
МелисаМелиса
ЕпископотЕпископот
Triple sec (тројна сек)Triple sec (тројна сек)
» » Денот на вљубените