ma.AlcoruGuru.ru

Сон

Коктел Состојки:

  • Grand Marnier ликер 30 ml
  • коњак 60 ml
  • absinthe 5 капки

Коктел бил измислен во Велика Британија по Првата светска војна. Висока содржина на алкохол помага да се заборават ужасите на војната и горчината на absinthe сакал да потсетам на тоа.

состојки:

60 ml на ракија.
30 ml на алкохол Grand Marnier.
5 absinthe капки.

подготовка

Метод: Протресете
Глас: коктел

Победи состојки во шејкер полн со мраз. Филтер во изладена коктел чаша.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бејли (Baileys)Бејли (Baileys)
ИскушениетоИскушението
Коктел "зелен брег"Коктел "зелен брег"
Алкохол големата marnier - "златен стандард" за квалитетАлкохол големата marnier - "златен стандард" за квалитет
Крем ликер - едноставен дома рецептКрем ликер - едноставен дома рецепт
ПилотПилот
Triple sec (тројна сек)Triple sec (тројна сек)
ГлазговГлазгов
Абсинт енергијаАбсинт енергија
Absinthe КосмоAbsinthe Космо