ma.AlcoruGuru.ru

Дизајн светлина

Видео: Како да се избере светлина

Дизајн светлина.

дизајн светлина

Видео: меур колона. Декласификација дизајн. Принципот на работа. Бенефиции. // Олег Карпов

Дизајн светлина е многу различно, но принципот на акција во сите исти, и назначувањето - за производство на домашни пијалоци.

Светлина произведува индустрија и може да се купат во продавницата. 

Но, може да се направи себе си и дома, многу напор нема да биде. Погледни го слика, кога ќе притиснете го зголемува.

И така, за тоа ни треба.

• Две млеко конзерви со капацитет од 38 литри. една употреба
дестилација каша, Drogo ќе дејствува како фрижидер.• шише со 3-литарски. Тоа ќе се користи како груб филтер
прочистување (пареа барабан).

• Еден цевка со дијаметар од околу 20 mm. ќе се поврзете
може на почеток запарвам и пареа барабан.

• втората намотка цевка 10 mm во дијаметар. Таа доаѓа од
пареа барабан и влегува во други лименки (фрижидер) каде што е
спирали и вториот крај излегува низ отворот
на дното на конзерва.Во принцип, тоа е главниот дел.

              Монтажа изградба светлина

Кога сите Брага прво влегоа во конзерва, тогаш тоа мора да остане обемот на воздушниот простор од околу 5 литри. Оваа е потребно за формирање на алкохол пареа кои се ослободуваат за време на загревањето на течноста. Ако може да се пополни во целост, додека за греење Брага влегува во барабанот на пареа и тоа нема да работи.

Гумени печат на капакот од лименката не е пожелно да се користи, бидејќи во крајна линија може да мириса гума. Затоа, запечатување е направено како што следува.

Ние треба да се земе едноставно завој должина еднаква на обемот на капачето. Потоа месете го тестото од брашно и да се направи "колбас" со дијаметар до два сантиметри во целата должина на завој подготвени.

Тогаш "колбас" да се одржи по завој и фолија. Завртете го копчето за тесто, завиткана во завој - некој вид на "засилена" печат. Овде е потребно да се вметне во капакот и се покрива од конзерва. Да, пред тоа треба да се направи дупка за прв цевка.

Видео: Дизајн светлина

Изработка на барабанот на пареа. За оваа шише (3 L) навивам едноставен капак конзервирање и направи две дупки во капакот за првиот и вториот цевки.

Сите места каде цевки помине низ капак (капак на може и конзерва капак шишиња) тест печат. Кога шишето се загрева, тестото ќе се исушат и да добијат голема печат.

Местото каде што поминува низ калем може ладилникот може да биде запечатена со просто глина. Јас, водата не тече, само да потрае малку повеќе глина и од двете страни на добро може да се затвори до.

Сега лименки фрижидер може да се истури студена вода на крајот од вториот шише снабдување цевка и се чека на првиот резултат. Дизајн светлина собрани. Сега можете слободно да се направи светлина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Светлина од конзерва - старите методи на создавање на систем дестилацијаСветлина од конзерва - старите методи на создавање на систем дестилација
Ажурирање на дизајн маси со дното ориентација.Ажурирање на дизајн маси со дното ориентација.
Како да се направи светлина од таватаКако да се направи светлина од тавата
Дестилирани светлинаДестилирани светлина
Пареа барабан за светлина со своите рацеПареа барабан за светлина со своите раце
Светлина од MultivarkiСветлина од Multivarki
Принципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабанПринципот на работа на уредот и склопувачки пареа барабан
Пареа барабанот на банките со свои рацеПареа барабанот на банките со свои раце
Класичен светлинаКласичен светлина
» » Дизајн светлина