ma.AlcoruGuru.ru

Како да се исчисти пијалак млеко

Чистење светлина млеко: безбедно, сигурно, еколошки

Постојат различни опции за третман на светлина. Ако тоа се прави со употреба на млеко, тоа ќе биде еден од најпознатите сигурен, безбеден, еколошки прифатлив начин.

Како да се исчисти пијалак млеко

Масти или посно?

Постојат два начини:

  • без дестилација;
  • со дестилација.


Слични методи се користат за прочистување на вотка. За да светлина без дестилација доби благ вкус, на штетни примеси во пијалокот предизвикана, се ниски-масти млеко. Ако планирате да дестилација, содржината на масти газиран пијалок не е важно.

Кога првиот метод, тоа е веројатно дека нема да се постигне целосна транспарентност на алкохол, бидејќи масти се наоѓаат во млекото. Вториот метод ќе ви помогне да се постигне писклив чистотата на алкохол, но тоа е повеќе труд.

Што прават бели снегулки во светлина?Ако одлучите да не се прават дополнителни дестилација, 10 литри вотка, чија тврдина на 45-50 степени, треба 100-150 грама на ниско-масен пастеризирано млеко. Се вклопуваат и млеко во прав, но тоа треба да биде за 2-3 часа пред почетокот на третманот се раствора во топла зовриена вода третмани. Во тоа време тоа инфузии и ладење. Млеко се додава во лименки или шишиња, каде садот за пијалак строго ограничени, во собата за околу една недела во темно место каде што се одржува на собна температура.

Првите 5 дена од денот на садот со алкохол дефинитивно треба да се тресат на ден. Доказ дека светлина во полн замав ќе прочистување реакција бели снегулки на дното - тоа е штетно нечистотии. Откако реакцијата е завршена, тоа е потребно за филтрирање на алкохол.

Се постигне ова едноставно со помош на неколку слоеви на волна. Тоа е подобро да се стави една таблета на активен јаглен - тоа ќе го подобри квалитетот на чистење. Алкохол, со цел да се постигне максимална транспарентност, може да се пренесе преку филтер-хартија или јаглен.

Пијалокот е разредена и дестилирана повторно

1 литар вотка, чија тврдина на 45-50 степени, имате половина чаша свежо млеко дома. Алкохолни и безалкохолни пијалоци предизвика цврсто затворени капаци сад. Инсистираат на пијалак за 5-6 дена во темно место каде собна температура. Првите 4 дена од капакот треба да се отвори без да успее, и составот - промешајте.

Потоа пијалак преточува од талог. Пијалок разредена со вода во сооднос 1: 1 и ре-дестилација се врши со поделба во делови излез: "главата", "тело", на "опашки".

Како да се исчисти видео пијалак млеко

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрацијаКако да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрација
Како да се направи вториот дестилацијаКако да се направи вториот дестилација
Како да го исчистите светлина (вотка) млекоКако да го исчистите светлина (вотка) млеко
Чистење светлина вотка и млекоЧистење светлина вотка и млеко
Како да се направи домашно производство помек: чистење млекоКако да се направи домашно производство помек: чистење млеко
Дестилација Брага методи на предтретманДестилација Брага методи на предтретман
Методи за прочистување на вотка млекоМетоди за прочистување на вотка млеко
Чистење светлина млеко е познат уште од античките времињаЧистење светлина млеко е познат уште од античките времиња
Вториот дестилација на домашна пијалакВториот дестилација на домашна пијалак
Чистење светлина јајце бело пилешко јајцаЧистење светлина јајце бело пилешко јајца
» » Како да се исчисти пијалак млеко