ma.AlcoruGuru.ru

Дон konyachino

Коктел Состојки:

  • коњак 45 ml
  • вотка 15 ml
  • мраз

Коњак, како и вотка, е одлична основа за создавање на силни коктели. Но, тоа не значи дека не може да се обиде да им се меша заедно. Ние ви нудиме едноставен рецепт за коктел со коњак и вотка "Дон Konyachino". Како и другите коктели со вотка и коњак, овој коктел е доволно силен. Можеме да кажеме дека тоа е коктел за вистински мажи. Овој коктел е подобро да не го злоупотребуваат тоа, една до две чаши во една ноќ ќе биде доволно.

состојки:

коњак - 45 ml
вотка - 15 ml
мраз

Подготовка:

Наполнете шејкер со коцки мраз, се прелива ракија и вотка, се промешува за неколку секунди. Истурете коктел во чаша мартини. При примена можете да го красат ѕидот на стакло со парче лимон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коктел со ракија и јајцеКоктел со ракија и јајце
Коктел рецепти, "Александар"Коктел рецепти, "Александар"
Рецепти алкохолни коктелиРецепти алкохолни коктели
Ананас јаболкоАнанас јаболко
ФлоридаФлорида
ВелосипедистотВелосипедистот
АлбаАлба
Бренди мартиниБренди мартини
Коктел "saydkar"Коктел "saydkar"
Пијалок на ѓаволотПијалок на ѓаволот