коцка дестилација на светлина во дијаграмот  Најважниот елемент е да им овозможат на домашен дестилерија светлина

. Тоа зависи од карактеристиките на квалитетот на конечниот производ. Се состои главно од контејнерот за полнење и загревање на каша, кој се нарекува коцка дестилација, пареа системи повлекување и врнежи алкохол систем за ладење. На што треба да биде капацитет за дестилација, тоа е коцка за светлина, и ќе се дискутира.

Ако не се во можност или не сакаат се здобијат со светлина производство на фабриката, ние може да го направи тоа импровизирани. Тоа треба обемна тенџере со тесни-фитинг капак - совршен притисок шпорет, ако тоа е во економијата, која ќе служи како коцка дестилација. Дека меѓу капакот и на резервоарот не постојат празнини, можете едноставно да се наслика во текот суровини тест по Заливот на Брага. Преку дупка ископана во капакот на домашна уред да биде прикачен на остатокот од системот за дестилација.