електрични светлина  Вообичаено, на дестилација на миење произведуваат во оган. Во секоја куќа постои шпорет на гас. На неа и се вози на сурова алкохол. Понекогаш дури и се користи индукциона печка или електричен топла плоча. Но електрична светлина ретко се користи. Бидејќи инсталацијата на PETN во alembic комплекс. Да и се прилагоди греење каша тешко. Можете да ги купите сличен уред подготвени во продавница, не збунувачки врз дизајнот на само-направени. Во фабриката на машина полесно и прилагодување на температурата.

Видео: Moonshine со Тан 2,5 kW / Potstill

Домашна alembic со грејач внатре

Но, ако сакате да се направи самата електрична светлина, тоа е сосема можно. Таа ќе работи на електрична енергија наместо отворен оган, тоа е побезбедно. Неколку вграден alembic цилиндричен греалки овозможи да се прилагоди на процесот на греење каша.Материјалот може да биде коцка нерѓосувачки челик, во екстремни случаи, храна алуминиум или бакар. За производство на уште соодветен сад во секој ѕид на дупчат дупка поблиску до дното. Нивните рабови обработени круг парична казна датотека. Не burrs не треба да биде. се вметнува дупки и на тубуларна греалки.

Надвор од нивната врска завршува се запечатени со ѕидот. Важно е дека дупките се сврте малку повеќе цевка греалки. Сепак треба правилно да се направи распоред пред ископување. Запечатување може да се направи тефлонски ликвидација орев тесни стискаш на ѕидот на крвниот сад.Греалки поврзани со мрежа Склопна бакарна жица не е помалку од половина плоштад. мм. За таков уред ќе треба некои посебни греалки-клипови. Тие се најчесто направени од нерѓосувачки челик. Апарати за electroboilers направен од алуминиум, тие се несоодветни за дестилација. Продавница продава различни форми на греење елементи. Изберете најпогодни оние за производство на уште потешко.

На други делови на светлина

Калемот е поврзан со капак на се уште преку дупка. Тоа се дупчат саканата електрични светлинапречник и брадавица е ставен. Да се ​​направи адаптер или закачите на себе (лемење) серпентина на покритие - е избран независно.

Видео: Електрични Moonshine

Тоа, исто така, намалување на безбедносниот вентил (ако не) и термометар. Ако одберете резервоарот на машината за молзење во капакот тој веќе има две цевки. Капацитет на ладење е избран од она што е на дофат на раката. Тоа може да биде голем резервоар на поместување, бања и така натаму. Д.

во заклучок

Видео: alembic на барут, светлина со своите раце стр.1 / се користи барут за светлина се уште pt.1

Дестилатор со Тан работи на електрична енергија. Ова обезбедува брзо загревање на каша. За да се спречи таложење на површината на греење слој електричен грејач стане прилог Брага честички мора да се филтрира пред дестилација. Светлина со Тан еднаш или повеќе издржливи во употреба, тоа не дава штетни оксиди (ако е направен од нерѓосувачки челик). Тоа е безбедно во Збег од дестилатор на алкохолни испарувања. Тие имаат отворен оган може да се пробие.