ma.AlcoruGuru.ru

Delmonico

Коктел Состојки:

  • ракија 1.5 делови
  • џин дел 1
  • слатка вермут 1/2 од
  • сув вермут 1/2 од
  • горчлив тинктура 1 капка
  • кората од лимон
  • мраз

Исклучителна коктел за вечер.

состојки:

коцки мраз
1 дел џин
1½- дел ракија
½- дел слатка вермут
½- делови сув вермут
1 капка на bitters
Гарнитури: кора од лимон

Подготовка:

Метод: за перење
Глас: Коктел

Мешање стакло половина пополни коцки мраз. Додади џин, ракија, вермут и две bitters. Сите се меша темелно и процедете во коктел чаша. Украсете со кора од лимон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
МетротоМетрото
БронксБронкс
СовршенствоСовршенство
МенхетенМенхетен
Тигар сокТигар сок
Добра бинДобра бин
СочувствоСочувство
Виолетова зајдисонцеВиолетова зајдисонце
СоветскиСоветски
Господ ЧемберлејнГоспод Чемберлејн