ma.AlcoruGuru.ru

Мартини ракија

Коктел Состојки:

  • тоник 100 ml
  • вермут 50 ml
  • ракија 25 ml

Многу интересна комбинација може да се добијат ако се меша со вермут, ракија. Овој коктел нема да поднесе жалба само за мажите, но, благодарение на комбинацијата на мартини и тоник, па дури и жените.

За подготовка на потреба:

- Бренди - 25 ml.

- Мартини Бјанко - 50 ml.

- Тоник - 100 ml.

- Маслиново - 1 компјутер.

- мраз

инвентар: гуми, стакло

коктел рецепт:

Сите од горенаведените состојки се мешаат во шејкер полн со мраз. Става во чаша и се украсуваат со парче лимон и маслиново. Бренди Мартини коктел е подготвен!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рецепти алкохолни коктелиРецепти алкохолни коктели
Коктел рецепти врз основа на Вермут "Бјанко"Коктел рецепти врз основа на Вермут "Бјанко"
Коктели со водка и вермутКоктели со водка и вермут
Како и со што да пијат мартини BiancoКако и со што да пијат мартини Bianco
Разредена со други пијалаци мартиниРазредена со други пијалаци мартини
Бренди мартиниБренди мартини
Десет од најдобрите рецепти за коктели мартиниДесет од најдобрите рецепти за коктели мартини
Сув мартини (мартини Drei) - пие РузвелтСув мартини (мартини Drei) - пие Рузвелт
Коктели Мартини Бјанко домаКоктели Мартини Бјанко дома
Десет од најдобрите коктел и вермутДесет од најдобрите коктел и вермут
» » Мартини ракија