ma.AlcoruGuru.ru

Како да се пијат absinthe

Како да се пијат absinthe Како правилно да пијат absinthe?
Да пијат absinthe направени од широк, заострен стакло.

Бидејќи ова е многу горчлив пијалак, сите начини на потрошувачката се намали на, со цел да се намали горчината.
На традиционалниот метод (француски) се состои во фактот дека пред пиење тоа absinthe прелива ладна вода преку грутка шеќер, кој се наоѓа на посебна лажица со дупки.Шеќерот се раствора, добива да пијат и се меша со него.
Се верува дека на слатка вода го подобрува ефектот на thujone. Со мешање со абсинт последните облачно и станува iridescent жолто-зелена боја.

На оптимален сооднос на - 5 делови вода до 1 дел absinthe.
Овој ритуал не е помал од посебна жалба на вкус на пијалок и стимулирачки ефект.

Во последните неколку години се повеќе се користи малку поинаква верзија на пиење absinthe (метод Чешка) во една лажичка стави малку шеќер, потоа се става во една лажица absinthe, запалија тоа и да чекаат за топење на шеќер.
Како резултат на карамел брзо влегоа во чаша absinthe и се промешува.

Овој метод е опасна, бидејќи absinthe во стакло може лесно да се запалат, така што треба да го користат внимателно.
Ако пијат absinthe уредни, но многу студено, може да се претпостави дека правилно сте го пијат absinthe.

Меѓутоа, овој метод е прилично аматер или дури и "професионални".
Конечно, да расчистат со горчливиот вкус на absinthe може парче лимон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тврдина и халуциногени absinthe - ние се разбере сложеноста на прашањетоТврдина и халуциногени absinthe - ние се разбере сложеноста на прашањето
Како да се пијат absintheКако да се пијат absinthe
Како и со што да пијат absintheКако и со што да пијат absinthe
ИскушениетоИскушението
Составот на absinthe - не е заеднички пелинСоставот на absinthe - не е заеднички пелин
Производство на absintheПроизводство на absinthe
Како да се пијат absinthe и снекКако да се пијат absinthe и снек
Што пијат absintheШто пијат absinthe
Ispey thujone зуиIspey thujone зуи
Како да се пијат absinthe - 7 техникиКако да се пијат absinthe - 7 техники
» » Како да се пијат absinthe