ma.AlcoruGuru.ru

Зимски Але ВикингВидео: САД 4421: магазин Викинзите Силиконската долина

Член серпентина светлина ние разговаравме за само светлина без серпентина.Сепак, ова не е единствената опција. Историјата сочувани за нас описот на производство на пиво зима Викинзите. Всушност - тоа е готвење светлина без употреба на светлина во целина.

Зимски Але Викинг


Викинзите најпосакувана за користење на банкети Ел - еден вид на пиво. Варен неговата Викинг жена во есен по жетвата. Ел чуваат во дрвени буриња, а на празникот нацрта кругови директно од буриња.

квасец престане да работи Бруер е кога тврдината повеќе од 5,4% алкохол, така што на Ел Викинг содржи 3-5% алкохол. Значи пиво може да се гостат цела ноќ и во утринските часови да остане на нозе.

Зимски Але Викинг


Сепак, таква ниска содржина на алкохол во пијалокот не ги задоволи груби воини.

Зима во незагреани температура кабини, каде Викинг нивната складирана инвентар беше -10 или подолу, и Ал почна да се замрзне. Како што е познато, вода замрзнува на нула степени Целзиусови, доколку ги напуштат alkogolesoderzhaschy пијалок на температура од -1 степени, а потоа по некое време на водата во таа почнува да замрзнува. Останува само да се фати на мраз и со тоа да се зголеми степенот на пијалок.

Како да се направи зима Ел ВикинзитеКога домашна зима пиво, ќе треба да се пиво или темно пиво, тоа се става во сад со широк врат и го стави затворен сад во фрижидер.

По некое време, извадете го садот и извадете замрзнати во мраз вода. Доколку е потребно, повторете го процесот и да се зголеми степенот на зимата пиво Викинзите. Главната работа - не претерувајте со замрзнување или дури и на -10 степени во замрзнувач сите пиво ќе се претвори во мраз.

Така, без користење на светлина се уште можат да добијат доволно силен алкохолен пијалок.

Вкусот на зимата пиво Викинг зависи за каков вид на пиво ќе ги преземат за оригиналниот производ. Во моето искуство, тоа е пожелно да се темно сорти. Секое евтини Балтика 3, и слични пијалоци по замрзнување не се подобри вкусот на постапката, а ако се земе во предвид делумно губење на гас во пиво, вкус квалитети се многу контроверзно.

Се разбира, во денешниот свет, може да се подобри количина на алкохол со дестилација, на пример, со помош на исправувач, сепак, зима пиво - вистински увид во историјата на Средниот век и пијалок за вистински мажи!
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Калем светлинаКалем светлина
Како да направите водка од грозјеКако да направите водка од грозје
Ние се направи светлина од kegs со своите рацеНие се направи светлина од kegs со своите раце
Направете самостојна ладење за светлинаНаправете самостојна ладење за светлина
Коктел "Титаник" - од длабочините на морињатаКоктел "Титаник" - од длабочините на морињата
Светлина рецепт на брашноСветлина рецепт на брашно
Домашна светлинаДомашна светлина
Класичен светлинаКласичен светлина
Деветтата етапа од проектот "барел импресиите" ќе се одржи во КарелијаДеветтата етапа од проектот "барел импресиите" ќе се одржи во Карелија
Дабови буриња за светлинаДабови буриња за светлина
» » Зимски Але Викинг