ma.AlcoruGuru.ru

Како да се пијат мартини

Како да се пијат мартини

Како да се пијат мартини

Како да се пијат мартини?

Се согласувам дека не е едноставна вино, па да се добие максимална задоволство од пијалок треба да знаете некои од нијанси.

Култура пиење мартини, главно, доаѓаат од Италија, но секоја земја има свои прилагодувања.Но, во секој случај се уште остануваат главни точки.

                                            Како да се пијат мартини

• расположение. Прво на сите ќе треба да се вклучите во пијалокот. Бидејќи тоа може да се пие за време на празници во текот на успешна и добра настани. Треба да има радост атмосфера на забава, во целина, голем позитивен.• прибор. каде пиење мартини? Него да се напие од очила, кои имаат долга матични и самата чаша во форма на конус. Исто така е можно да се користи ниска правоаголни очила.

• температура пијалок. Пред нанесувањето на Мартини, беше изладено на 10-15 ° C. Во пракса, тоа се покажа дека ова е оптимална температура на која пијалок е целосно ја открива својата арома и вкус на квалитетот.

• доза. Колку да се пијат мартини? Консумираат овој пијалок во мали голтки целосно да се доживее својата арома и вкус.

• Што пијат мартини? За него совршено одговара на свежи плодови, овошје, маслинки, парчиња од портокал, лимон. Исто така е можно да се користи како ужинка сирење и морска храна.

• Кои се пијат мартини? Најпогодни различни свежи сокови. Мартин, исто така, се користи за да се подготват вкусни коктели.

Сега знаете како да пијат мартини. Остварувањето на овие едноставни упатства, ќе може целосно да го извлече максимумот на оваа парична казна пијалок. Ви посакувам среќа!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мартини ProseccoМартини Prosecco
Избор закуски мартиниИзбор закуски мартини
Кој сок е подобро да се пијат мартиниКој сок е подобро да се пијат мартини
Како и со што да пијат мартини BiancoКако и со што да пијат мартини Bianco
Разредена со други пијалаци мартиниРазредена со други пијалаци мартини
Калории мартиниКалории мартини
Сув мартини (мартини Drei) - пие РузвелтСув мартини (мартини Drei) - пие Рузвелт
Мартини со СпрајтМартини со Спрајт
Како да се прави разлика лажни од вистински мартини?Како да се прави разлика лажни од вистински мартини?
На разредена мартиниНа разредена мартини
» » Како да се пијат мартини