ma.AlcoruGuru.ru

Бакарди

Коктел Состојки:

  • шеќерен сируп 0.5 делови
  • бел рум 1.5 делови
  • мраз
  • Свети сируп 1 лажиче
  • сок од лимон дел 1

Името на коктел се користи само за пијалаци кои содржат Бакарди рум.

состојки:

Коцки мраз.
1½- дел бел рум Бакарди.
1 дел вар или сок од лимон.
½- дел шеќерен сируп.
1 лажичка Гренадините.

подготовка

Метод: Протресете
Стакло: Традиционални, коктел, стаклена чинија

Наполнете шејкер до половина со коцки мраз. Додадете вар или сок од лимон, Гренадините, шеќерен сируп и рум Бакарди. Протресете ја мешавината и процедете во чаша. Гарнитури: цреша за стап.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бакарди и ХемингвејБакарди и Хемингвеј
Австралија ФизАвстралија Физ
SauerSauer
Виолетова кактусВиолетова кактус
ВолгаВолга
Бакарди резервоаротБакарди резервоарот
NYNY
СантијагоСантијаго
Royal FlushRoyal Flush
Тигар сокТигар сок
» » Бакарди