ma.AlcoruGuru.ru

Бурбон Woodford резерви се појави во Русија

Woodford резерви Бурбон се појави во Русија Неодамна на рускиот пазар на алкохол има една од американските Бурбон - Woodford резерви. Производство на бурбон направени во мали серии и е создадена за вистински познавачи на виски.

Сега и руски експерти можат да уживаат во вкусот на бурбон Woodford резерви.
Овој специфичен модел на бурбон виски се појави на крајот на XX-от век. Тој веднаш бил забележа како љубители виски и професионални дегустатори.Овие виски добија златни медали на две од повеќето чесни и модни настани - на изложбата во Сан Франциско вино & Духови конкуренцијата и на изложбата во Лондон. Пијалокот е произведен од страна Labrot & Греам.

Арома бурбон виски е полн и богат со навестувања на ванила и дрво, меѓу доминантните тонови на кајсија и какао, постојат и други овошни ноти. Вкус малку како вкус на крем brulee, заврши - од најлесните сенка на пиперка.

Пакување Woodford резерви се врши врз најмалиот и најстарата дестилерија, кој се наоѓа во Кентаки, во округот на Woodford, чие име и име на пијалок. Дестилерија создавањето на бурбон, е основана во 1812 година.

Рецепт ферментација користење квасец, развиен од страна на повеќе од двесте години, се користи непроменети до денес. Секое шише е доделен свој број и потпис на мајсторот дестилатор. Ова е важен доказ за квалитетот и ексклузивност на пијалок.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се пие бурбон - американски виски од КентакиКако да се пие бурбон - американски виски од Кентаки
Разликата помеѓу виски и бурбонРазликата помеѓу виски и бурбон
Она што е различно од бурбон виски?!Она што е различно од бурбон виски?!
МенхетенМенхетен
Ниту еден бурбон: она што американските Тенеси Виски?Ниту еден бурбон: она што американските Тенеси Виски?
Пијте Woodford резерваПијте Woodford резерва
Бурбон - роден на Северна АмерикаБурбон - роден на Северна Америка
Што вистински бурбон - 4 часа -. 2 ч.Што вистински бурбон - 4 часа -. 2 ч.
Бурбон - вистински Американец!Бурбон - вистински Американец!
Џејмисон Виски: цена, слики, историјаЏејмисон Виски: цена, слики, историја
» » Бурбон Woodford резерви се појави во Русија