ma.AlcoruGuru.ru

Безалкохолно вино

Видео: Апсолутна Природа - Безалкохолни шампањ

Безалкохолно вино

Безалкохолно вино

Безалкохолни вино - и каков вид на пијалок збунет ќе прашате.

И ќе бидете во право, но излегува, безалкохолни вино постои повеќе од сто години.

Видео: Безалкохолни вино

И она што е на шармот на овој "безалкохолни сок"? И зошто сето тоа е потребно?

Меѓутоа, како што Иронично, овој пијалок е сега "во живо" и е стекнување на популарната "револуции". Впрочем, во близина на пиво веќе заглавени. И само погледнете на сите во ред.

               алкохол без производство на вино технологијаПроцесот за подготовка на таков напиток е иста како и на конвенционално производство на вино. Само по последната ферментација се ослободи од алкохол. Тоа се прави на два начина:

• Термичка. Вино се загрева до температура на интензивна испарување на алкохол (околу 75 ° C). Но, со овој метод исто така исчезнува главните вкус и квалитет на пијалок станува значително помал.

• Обратно осмоза. На ист начин и прочистена вода. Во овој случај, вие не треба да се користи висока температура, па затоа сите букет пијалаци останува.                            Популарноста на безалкохолни вино

• да ги користите за време на поста. Луѓето кои се придржуваат на строгите постот пред Велигден може да си дозволи на пијалок.

Видео: Претседателот INZA. Безалкохолно вино

• За луѓе кои не конзумираат алкохол. Но, вкусот на пијалокот речиси исто како и во конвенционалната вина. Во овој случај, можете да уживате во целосна вкус, а не да се пие во исто време.

• За возачите. Особено погоден за возачите, но сепак имајте на ум дека минималната алкохол (0,5%) е присутна. Па јас навистина не се вклучат.

• Разликата со сок. Се разбира, ова не е едноставна сок од грозје. Тука нема шеќер, како што преработил на вино квасец. И сите задоволства на вино лево, но без алкохол.

                       Употребата на безалкохолни вино

• заштита на васкуларни. Таквите вино содржи моќен антиоксидант кој го штити телото од штетни внатрешни реакции. А со тоа го спречува формирањето на атеросклеротични наслаги во нашата садови.

• Помош за вашиот дигестивен систем. Како што е тука содржи минерални киселини, и тие ќе помогнат подобро да се вари храната. Ова е особено точно на месните производи.

• Калории. Ова вино е околу три пати помалку калории отколку конвенционалните.

Разбирливо е дека безалкохолно вино, како и други производи се уште не може да се јаде без мерка. неговата пијат, како и обичнод. Да, вие не ќе биде пијан, но се си има свои граници. Останете здрави!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Алкохолни и безалкохолни домашна ѓумбир пивоАлкохолни и безалкохолни домашна ѓумбир пиво
Алкохолен воткаАлкохолен вотка
Вода за пиење & ldquo; aquati & ldquo; (Akvati) доби ...Вода за пиење & ldquo; aquati & ldquo; (Akvati) доби ...
Подготовка безалкохолни вино домаПодготовка безалкохолни вино дома
Фалсификување на безалкохолни пијалациФалсификување на безалкохолни пијалаци
Портокал mulled вино со циметПортокал mulled вино со цимет
Марката на безалкохолно виноМарката на безалкохолно вино
Производ & ldquo; 1c: пиво и безалкохолни пијалаци растенијата, уредувачката ...Производ & ldquo; 1c: пиво и безалкохолни пијалаци растенијата, уредувачката ...
Штетни да пијат безалкохолно пивоШтетни да пијат безалкохолно пиво
Безалкохолен шампањБезалкохолен шампањ
» » Безалкохолно вино