ma.AlcoruGuru.ru

Алкохол во пост

Видео: Алкохол?! 4 недели по-OP VSG Ажурирање

Постот - ова не е диета, тоа е време кога православните христијани се ограничат на многу начини, пред сè - храна. Постиме не затоа што ние немаме ништо да се јаде, а се ограничуваме на некои духовни цели. Ние не јадат она што го сакаме. Така, ние само-ограничи себеси за доброто на Бога, толку колку што било што друго можеме да направиме за Него.

post_anonsПостот - најдолго во Православната Црква. Тоа е само потребно да се разбере кога тоа е можно да се пие алкохол во пост. Овој пијалок како вотка, строго забрането. Од алкохол "се запиша во листата на душата на човекот", што е апсолутно неприфатливо во периодот на постот.Но, пијат малку вино во дозволи пост црква, но само во одредени денови. Добро расчистување на грозје пијалок се користи во религиозни церемонии и е симбол на Христовата крв. Ако ние се сврти кон Новиот Завет, ние може да се најдат таму првото чудо на Исус Христос. И тоа е да го вклучите обичните вода во вино. Ова чудо е остварена за време на нормална свадба, на која присуствуваа Христос. На Suite снема вино, и да се спаси ситуацијата, Господ и го направи своето прво чудо.
Друг интересен е фактот дека во средниот век во манастирите често пиеше вино, бидејќи квалитетот на водата беше сиромашна, луѓето се додава на сурова вода. А потоа тивко вода за пиење.КагорОд црквата е најмногу поврзани Cahors. Тоа е вино се користи во Светите Тајни. Иако не се споменува дека е потребно да се користи само Cahors. Главниот услов - тоа треба да се мора грозје, чист, неразреден.

За време на Великиот пост вино може да се конзумира во сабота и во недела, празникот на Благовештение - 7 август. Но, само во многу мали количини и само ако вие не сакате да се продолжи, бидејќи тоа може да доведе до искушенија кои луѓето се обидуваат да се избегне за време на Великиот пост. Алкохол во пост не може да се пие за да пијанство, како пијанство - тоа е грев.

Видео: Ред Gai ролни; Развод алкохол. (Снимање на телефонски разговор)

  • Во Петров пост вино може да се консумира за време на викендите. Успение - виното може да се пие за време на викендите и во празникот на Преображението (Apple Спас) - 19 август.
  • Во Доаѓањето на вино може да се пие за време на викендите, на празникот на Презентација на Марија - 4 декември, Денот на Свети Никола - 19 декември.

Пиво може да се поистовети со вината на Уставот на Црквата. Тој, како вино, може да се користи за време на викендите и празниците.

Видео: Алкохол & Третман со лекови - Пост Акутна повлекување синдром

Но, тоа ќе биде подобро ако за време на постот целосно да се откаже од алкохол.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Колку можете да пијат пиво без штети на здравјето?Колку можете да пијат пиво без штети на здравјето?
Дали можам да пијам вино во канцеларија?Дали можам да пијам вино во канцеларија?
Чудо Молитва Бонифациј од пиењеЧудо Молитва Бонифациј од пиење
Молитва за алкохолизамМолитва за алкохолизам
Што се молитвите од пиење син или сопруг, како да се моли?Што се молитвите од пиење син или сопруг, како да се моли?
Cahors - виното, историјата на кој е составен од легендитеCahors - виното, историјата на кој е составен од легендите
Местото е предаден, тој ја презеде функцијатаМестото е предаден, тој ја презеде функцијата
Вино "Cahors"Вино "Cahors"
Потеклото на пијалокПотеклото на пијалок
Безалкохолно виноБезалкохолно вино
» » Алкохол во пост